Advertorial Economie

Alphen aan den Rijn krijgt eigen dansvooropleiding

De jeugddansafdeling iDance, onderdeel van dansschool Cools Dance&Events in Alphen aan den Rijn, start een uniek project voor de regio. Cools zet binnenkort namelijk een dansvooropleiding op.

Quincy, docent en artistiek leider bij Cools Vooropleiding vertelt: "Tieners kiezen tegenwoordig ook graag het onderdeel dans op hun middelbare school en willen hier soms in verder groeien. Voor talentvolle kinderen is het goed om jong te beginnen als blijkt dat ze een talent hebben voor dans. Voor deze Alphense potentiële danstalenten starten we een gedegen dansvooropleiding."

Deze opleiding richt zich op het verbeteren en leren van danstechnieken en het laten ontdekken wat dans in kan houden, waarna zij later veel makkelijker kunnen doorstromen naar MBO- of zelfs HBO-dansopleidingen. De Cools Vooropleiding is ook voor dansers die uit de huidige selectie willen maar nog wel op een technisch niveau willen blijven dansen zonder wedstrijdverplichtingen.

De dansvooropleiding zal voor nu de volgende dansvakken bevatten: klassiek ballet, moderne dans, urban contemporary, improvisatie en gastlessen voor house, afro, yoga, tap, hiphop en jazz.

Trots
"Het liefst starten we met een kids en teensgroep. Binnen de dansschool zijn meerdere eigen zalen die alleen voor dans worden gebruikt en perfect geschikt zijn voor de vooropleiding", aldus Gudo Cools. De vooropleiding komt niet zo maar uit de lucht vallen, er is hier al ruim drie jaar hard aan gewerkt. "We hebben hulp gehad van de founder van de 5 o'Clock school; Jocelyn, die jaren geleden deze bekende vooropleiding in Amsterdam begon." 

"We zijn erg trots dat ons team van HBO- en MBO-gediplomeerde dansdocenten de start gaan maken. Je hoeft geen lid te zijn van dansschool Cools om hieraan te kunnen deel nemen", aldus Cools.

Zondag 23 september zal er een open dag voor de vooropleiding plaatsvinden voor geïnteresseerde dansers en ouders. Meer informatie is verkrijgbaar door te mailen naar administratie@dansenleren.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.