Josh Walet

Alphen aan den Rijn krijgt er weer een nieuwe straatnaam bij

Met de komst van 91 tijdelijke woningen aan de Zaagmolenweg wordt ook een nieuwe straatnaam in het leven geroepen.

De gemeente is bevoegd om straten en wegen te voorzien van een naam en huisnummers toe te wijzen. Dit om straten herkenbaar en makkelijker vindbaar te maken en aan te laten sluiten op diverse voorzieningen. In verband met nieuwbouwontwikkeling heeft de gemeente nu een nieuwe straatnaam vastgesteld bij de Zaagmolenweg.

Nieuwe straatnaam

Het gaat om de straat gelegen ten zuiden van het west-oost gelegen gedeelte van de Zaagmolenweg. Dat deel wordt benoemd tot de Zaagraamweg. Hier komt het thema molen in terug, wat aansluit bij de naastgelegen Zaagmolenweg en ’s Molenaarsweg.

Het zaagraam is een onderdeel van een zaagmolen. In het zaagraam zijn de zagen opgespannen. Het zaagraam wordt via een wuifelaar (drijfstang) of kolderstok door de krukas op en neer bewogen. Tijdens de neergaande beweging wordt er gezaagd.

De gemeente laat weten dat in de toekomst nog te realiseren nieuwbouwontwikkelingen in deze buurt ook straatnamen krijgen binnen dit thema. “Het is echter nog te vroeg in die ontwikkeling om dat nu ook via dit besluit te regelen.”

Tijdelijke woningen

De 91 woningen aan de Zaagmolenweg worden voor een periode van 15 tot 20 jaar gerealiseerd en zijn bedoeld voor inwoners die nu onvoldoende kans maken op de woningmarkt. Eerder zijn de gemeente en Woonforte al gekomen tot een woonruimteverdeling voor de Zaagmolenweg: 54 woningen voor jongeren tot en met 28 jaar, 9 woningen via de contingentregeling, 9 woningen voor statushouders en 19 woningen voor herstarters. Een aanvullend criterium aan dit woonexperiment is dat huurders die een vast huurcontract tekenen, hun inschrijftijd bij Huren in Holland Rijnland niet verliezen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.