Fantasie Compagnie

Alphen aan den Rijn krijgt nu ook uittocht van Sinterklaas

Op vrijdag 6 december 2019 zal de Sinterklaasperiode feestelijk worden afgesloten met een heuse uittocht van de Sint en zijn Pieten. Stichting De Fantasie Compagnie organiseert dit evenement dit jaar voor het eerst, samen met de winkeliersvereniging van de Baronie.  

Na de vele huisbezoeken, bedrijfsshows, bezoeken aan scholen, winkelcentra en verenigingen én natuurlijk de Grote Sinterklaasshow in Theater Castellum op zaterdag 23 november is het voor Sinterklaas en zijn Pieten weer tijd om Alphen aan den Rijn te verlaten en terug te gaan naar Spanje. Niet voor alle kinderen is het logisch dat Sinterklaas dit in alle stilte doet, en vanaf dit jaar komt hier ook verandering in.

“We spraken veel ouders die aangaven dat het voor hun kinderen fijn zou zijn om de periode ook echt af te sluiten. Hier gingen we uiteraard graag mee aan de slag”, laat voorzitter van de Fantasie Compagnie Jeroen de Nie, weten. “En daarnaast; wat zo’n uitbundig begin heeft, moet ook een mooi einde krijgen toch?”

De uittocht staat gepland op vrijdagavond 6 december en zal plaatsvinden in De Baronie en de Rijnhavenkade. Het programma ziet er als volgt uit:

18:00 uur
De eerste Pieten zijn aanwezig op het plein van de Baronie en maken de laatste restjes kruidnoten op en zamelen de laatste tekeningen voor Sinterklaas in.

18:30 uur
Sinterklaas komt aan in het winkelcentrum, spreekt de aanwezigen toe en heeft nog even tijd voor een praatje met de kinderen.

18:50 uur
Sint en de Pieten gaan, gevolgd door de kinderen en hun ouders, naar de Rijnhavenkade, waar een van zijn pakjesboten klaar ligt voor vertrek naar Spanje. Na een laatste "Dag Sinterklaasje" vertrekt de boot daadwerkelijk uit het zicht en kan de Sint uit gaan rusten van deze lange periode in Nederland.

19:30 uur
Einde van het evenement


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.

Evenementen gisteren 18:14

Na regen komt zonneschijn… in 2021 weer naar Zomerspektakel

“Alsof het zo heeft moeten zijn dat de weergoden het dit weekend laten afweten”, zegt Stanley de Looze ondertussen kijkend naar een bewolkte en grauwe lucht. Het is voor nu goed dat het Zomerspektakel aan het Meer is doorgeschoven naar volgend jaar, doelend op de bak regen die vrijdagmorgen uit de lucht kwam vallen. Maar het blijft wel een gemis. 

Advertorial Horeca gisteren 14:42

Sportsbar Alphen opent de deuren

Ouderwets gezellig sport kijken met vrienden en een drankje. Een sporthonk vol gezelligheid en lawaai, het mag weer! De Sportsbar Alphen gaat open, daar hebben ze lang op moeten wachten.

Wonen en bouwen gisteren 13:53

110 leerlingen ontwerpen hun eigen duurzame wijk

Ruim 110 leerlingen van twee scholen uit de regio zijn dit jaar de uitdaging aangegaan om een duurzame wijk te ontwerpen. Na een online kick-off in maart van dit jaar gingen de leerlingen in teams aan de slag. Zij bedachten creatieve oplossingen voor een toekomstbestendige wijk in de polder Gnephoek. Op 11 juni wordt tijdens de online finale het winnende team bekendgemaakt.

Overige gisteren 13:10

Vrouwelijke DJ’s verbreken wereldrecord langste female DJ-marathon

Op donderdag 4 juni hebben 137 vrouwelijke DJ’s het wereldrecord van langste female DJ-marathon verbroken. Ze hebben 7 dagen lang, 24 uur per dag non-stop muziek hebben gedraaid in DJ School Alphen. Met deze wereldrecordpoging wilden de organisatoren onder andere benadrukken dat er genoeg ‘DJane’s’ zijn die het DJ-vak verstaan.