Fantasie Compagnie

Alphen aan den Rijn krijgt nu ook uittocht van Sinterklaas

Op vrijdag 6 december 2019 zal de Sinterklaasperiode feestelijk worden afgesloten met een heuse uittocht van de Sint en zijn Pieten. Stichting De Fantasie Compagnie organiseert dit evenement dit jaar voor het eerst, samen met de winkeliersvereniging van de Baronie.  

Na de vele huisbezoeken, bedrijfsshows, bezoeken aan scholen, winkelcentra en verenigingen én natuurlijk de Grote Sinterklaasshow in Theater Castellum op zaterdag 23 november is het voor Sinterklaas en zijn Pieten weer tijd om Alphen aan den Rijn te verlaten en terug te gaan naar Spanje. Niet voor alle kinderen is het logisch dat Sinterklaas dit in alle stilte doet, en vanaf dit jaar komt hier ook verandering in.

“We spraken veel ouders die aangaven dat het voor hun kinderen fijn zou zijn om de periode ook echt af te sluiten. Hier gingen we uiteraard graag mee aan de slag”, laat voorzitter van de Fantasie Compagnie Jeroen de Nie, weten. “En daarnaast; wat zo’n uitbundig begin heeft, moet ook een mooi einde krijgen toch?”

De uittocht staat gepland op vrijdagavond 6 december en zal plaatsvinden in De Baronie en de Rijnhavenkade. Het programma ziet er als volgt uit:

18:00 uur
De eerste Pieten zijn aanwezig op het plein van de Baronie en maken de laatste restjes kruidnoten op en zamelen de laatste tekeningen voor Sinterklaas in.

18:30 uur
Sinterklaas komt aan in het winkelcentrum, spreekt de aanwezigen toe en heeft nog even tijd voor een praatje met de kinderen.

18:50 uur
Sint en de Pieten gaan, gevolgd door de kinderen en hun ouders, naar de Rijnhavenkade, waar een van zijn pakjesboten klaar ligt voor vertrek naar Spanje. Na een laatste "Dag Sinterklaasje" vertrekt de boot daadwerkelijk uit het zicht en kan de Sint uit gaan rusten van deze lange periode in Nederland.

19:30 uur
Einde van het evenement


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.