Fantasie Compagnie

Alphen aan den Rijn krijgt nu ook uittocht van Sinterklaas

Op vrijdag 6 december 2019 zal de Sinterklaasperiode feestelijk worden afgesloten met een heuse uittocht van de Sint en zijn Pieten. Stichting De Fantasie Compagnie organiseert dit evenement dit jaar voor het eerst, samen met de winkeliersvereniging van de Baronie.  

Na de vele huisbezoeken, bedrijfsshows, bezoeken aan scholen, winkelcentra en verenigingen én natuurlijk de Grote Sinterklaasshow in Theater Castellum op zaterdag 23 november is het voor Sinterklaas en zijn Pieten weer tijd om Alphen aan den Rijn te verlaten en terug te gaan naar Spanje. Niet voor alle kinderen is het logisch dat Sinterklaas dit in alle stilte doet, en vanaf dit jaar komt hier ook verandering in.

“We spraken veel ouders die aangaven dat het voor hun kinderen fijn zou zijn om de periode ook echt af te sluiten. Hier gingen we uiteraard graag mee aan de slag”, laat voorzitter van de Fantasie Compagnie Jeroen de Nie, weten. “En daarnaast; wat zo’n uitbundig begin heeft, moet ook een mooi einde krijgen toch?”

De uittocht staat gepland op vrijdagavond 6 december en zal plaatsvinden in De Baronie en de Rijnhavenkade. Het programma ziet er als volgt uit:

18:00 uur
De eerste Pieten zijn aanwezig op het plein van de Baronie en maken de laatste restjes kruidnoten op en zamelen de laatste tekeningen voor Sinterklaas in.

18:30 uur
Sinterklaas komt aan in het winkelcentrum, spreekt de aanwezigen toe en heeft nog even tijd voor een praatje met de kinderen.

18:50 uur
Sint en de Pieten gaan, gevolgd door de kinderen en hun ouders, naar de Rijnhavenkade, waar een van zijn pakjesboten klaar ligt voor vertrek naar Spanje. Na een laatste "Dag Sinterklaasje" vertrekt de boot daadwerkelijk uit het zicht en kan de Sint uit gaan rusten van deze lange periode in Nederland.

19:30 uur
Einde van het evenement


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 16:58

Robert (29) over werken als Talent Sourcer bij Let's Recruit!

Let's Recruit! ontzorgt klanten in het volledige werving- en recruitmentproces, van de klantvraag tot en met het onboardingsproces. Robert Zweegman is Talent Sourcer bij Let's Recruit! en is gespecialiseerd in het zoeken naar nieuw talent voor hun klanten. Hoe hij dat doet? Dat legt hij graag aan je uit. 

Verkeer en vervoer vandaag 12:49

Werkzaamheden Prins Bernhardlaan en Julianabrug starten morgen

Morgen beginnen de werkzaamheden aan de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan. Vanaf 24 juni tot 23 augustus zal de kruising afgesloten zijn, vanwege de aanleg van een grote rioolbuis voor de afvoer van hemelwater. Hierdoor is de Julianabrug tijdelijk niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer.

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.