Ingezonden

Alphen aan den Rijn over twee weken weer Castellum

Over twee weken is het weer zover: 11 november ofwel de elfde van de elfde. Vanaf deze dag zal Alphen aan den Rijn weer voor een paar maanden Castellum heten. De Cascarvieten zullen hier die dag stil bij staan.

Vanaf zaterdag 11 november 2023 is Alphen aan den Rijn weer voor een paar maanden Castellum. Die avond onthullen De Cascarvieten de 59e jaargang van hun lijfblad Cascarvaria in hun eigen onderkomen. Hier zal ook de sleutel van de Stad door burgemeester Spies aan Prins Cascar LVI worden uitgereikt. Op 13 februari, de laatste dag van het carnaval, wordt de stadssleutel weer opgehaald door wethouder Anouk Noordermeer.

Een dag eerder, op vrijdag 10 november, organiseren De Cascarvieten de jaarlijkse Dinnernight in de grote zaal van parkrestaurant Avifauna. Dit jaar is het thema 'Las Vegas' en belooft het weer een waar spektakel te worden waaraan onder andere zanger Thomas Berge zijn medewerking zal verlenen. De Dinnernight is al maanden uitverkocht.

De agenda van carnavalsvereniging staat bol van de activiteiten, variërend van een bezoek aan een aantal wooncentra zoals Hooge Burch en Ursula tot en met het grote carnavalsweekend in februari 2024 met onder andere carnaval voor 55-plus, kindercarnaval en Boerenbal.

De huidige Prins Cascar LXI, zijn Page Bente en hofmaarschalk Tim gaan vol enthousiast het nieuwe seizoen in en zien je gaarne op één of meerdere activiteiten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.