De Groene Pluim

Alphen aan den Rijn reikt De Groene Pluim uit aan Vermeulen Groep en Waardewenders

Op 27 september werd de tweede Alphense Groene Pluim uitgereikt. Dit is een onderscheiding voor organisaties die zich actief inzetten voor duurzaamheid en sociaal beleid. Wethouder Gert van den Ham reikte deze prijs uit aan twee organisaties.

De Gemeente wil door middel van deze onderscheiding organisaties in de spotlight zetten als waardering en om andere ondernemers te inspireren. In 2022 werd De Groene Pluim voor het eerst uitgereikt. Toen ging Kewodak er met de prijs vandoor.

Om in aanmerking te komen moet een organisatie voldoen aan de vier ‘Global goals’. Zo moeten bedrijven eerlijk werk leveren en bijdragen aan de groei van de economie. Daarnaast moet de consumptie en productie van de organisatie ‘verantwoord’ zijn. Het derde ‘Global goal’ waar organisaties op worden getest of ze klimaatverandering proberen tegen te gaan. Als laatste kijkt de Gemeente of de bedrijven samenwerken om de doelen te halen.

Twee winnaars

Dit jaar werden er niet één winnaar, maar wél twee winnaars gekozen. Waardewenders was één van de twee bedrijven die De Groene Pluim van 2023 in ontvangst mochten nemen. “Volgens de accreditatiecommissie heeft Waardewenders een diepgewortelde intrinsieke motivatie. De accreditatiecommissie is positief over de ambities en de stappen die tot op heden gezet zijn. Waardewenders is een echte inspiratiebron voor andere ondernemers en hiermee een mooie aanwinst voor het duurzame netwerk van De Groene Pluim”, aldus De Groene Pluim.

De tweede organisatie die De Groene Pluim uitgereikt kreeg van wethouder Gert van den Ham was Vermeulen Groep. “Vermeulen Groep streeft in het gehele proces naar duurzaamheid, circulariteit en MVO. De organisatie speelt een belangrijke rol in de transitie naar een duurzamere infrasector. Samen met de ketenpartners en belanghebbenden worden kansen aangegrepen en ideeën geconcretiseerd”, vertelt De Groene Pluim.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Muziek vandaag 09:13

Harmonie Arti brengt weer muzikale kerstgroeten

Een hartverwarmende kerstgroet aan de deur van een dierbare, buur of verre vriend. Harmonie Arti Alphen staat weer klaar om muzikale kerstgroeten op bestelling te brengen in de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Tegen een vrijwillige bijdrage brengt een ensemble in stijl vrolijke kerstliedjes en een kaartje voor diegene die wel wat extra aandacht kan gebruiken of die alles al heeft behalve een kerstserenade. 

Jeugd en familie gisteren 18:07

Pakjesavond staat voor de deur!

Vorige weken zijn er al heel wat schoenen gevuld met cadeautjes en lekkernijen. Vanavond is het weer zover, pakjesavond staat voor de deur! Ben jij braaf geweest dit jaar?

Advertorial Werken gisteren 16:24

Apics Flexjobs voor jouw baan in de logistiek

Ben je momenteel op zoek naar een uitdagende baan in de dynamische logistieke branche? Neem dan gerust contact op met Apics Flexjobs, waar ze beschikken over een uitgebreid netwerk van werkgevers en hun enthousiast inzetten om je met de juiste kansen te verbinden. 

Maatschappelijk gisteren 14:38

Lionsclubs Alphen weer op jacht naar koffiepunten en vreemd geld

Lionsclub Alphen en Lionsclub Rhijnhart reiken rond de feestdagen de Voedselbank in Alphen aan den Rijn de helpende hand toe. Ook dit jaar sluiten ze weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. Deze punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank.