Alphens

Alphen aan den Rijn zet extra handhavers in op Black Friday

Vrijdag 26 november is het Black Friday en dat kan voor flink wat drukte zorgen in de winkelstraten. Om dit in goede banen te begeleiden zet de gemeente extra handhavers in.  

De vierde vrijdag van november is het Black Friday. De traditie is een aantal jaar geleden over komen waaien uit Amerika. De naam dankt het aan de verkeersdrukte op die dag, maar inmiddels staat Black Friday bekend als een dag waar je met kortingen jouw sinterklaas- of kerstinkopen kunt doen.

Er wordt vaak gestunt met prijzen, wat voor flink wat drukte kan zorgen. De beelden van klanten die massaal naar de winkel rennen kent iedereen wel. Gezien de coronamaatregelen is dat niet een beeld waar gemeenten om staan te springen, daarom worden er maatregelen getroffen.

De grote steden verwachten drukte en nemen daarom maatregelen. Zij zetten extra boa’s in of werken met ‘publieksbegeleiders’ om alles in goede banen te begeleiden. Ook worden er extra uitingen gebruikt op straat om bezoekers te wijzen op de 1,5 meter afstand, wat sinds woensdag 24 november weer verplicht is.

Hoe zit dat in Alphen aan den Rijn? Worden daar extra maatregelen genomen in verband met Black Friday? Een woordvoerder van de gemeente laat desgevraagd weten dat er extra handhavers zullen worden ingezet in de winkelgebieden. “Zij houden in de gaten hoe het gaat met de drukte, of de maatregelen worden nageleefd en waar zij kunnen ondersteunen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.