Alphen Art Festival op 11 en 12 mei in stadshart

Initiatiefnemers Sta-Art, RenNL en VijfB organiseren voor 11 en 12 mei opnieuw het Alphen Art Festival. Deze kunstroute is op 11 en 12 mei te zien in het stadshart van Alphen aan den Rijn. Maar: voorlopig zijn de kunstenaars bezig met geld inzamelen om materiaal aan te schaffen.

"Na het succes van de kunstroute vorig jaar, zijn we uitermate gemotiveerd om aankomend jaar weer een groot kunstspektakel neer te zetten in Alphen", zegt Joost Zwanenburg (VijfB), een van de initiatiefnemers. Hij doet wel meteen een oproep: "Help ons aan middelen om materialen in te kunnen slaan om in 2019 weer een groot kunstspektakel neer te zetten in Alphen!"
Om het Alphen Art festival door te laten gaan moet er heel veel materiaal worden ingekocht. Denk aan de honderden spuitbussen, latex, fotoafdrukken, hout, maar ook schroeven en verlichting om van de leegstaande winkel panden spetterende pop-up galeries te maken.

Kunstroute
Alphen Art Festival is een kunstroute door het Alphense stadshart. Daardoor is de route toegankelijk voor iedereen. Op 11 en 12 mei zijn in het stadshart live painting, workshops en verschillende exposities door het centrum van Alphen.
Een deel van het de kunstwerken is blijvend. Zo komen er prachtige muurschilderingen bij de ingangspoorten van de stad, waar het nu grijs en saai is. Daar spettert het plezier straks van de muren af en dat zal de reiziger verleiden om de stad in te gaan.

Doel
"Waarom we dit doen? Voor Alphen en de Alphenaren, voor de gemeente die haar stad wil promoten en een flitsende uitstraling wil realiseren, voor de scholieren die op een verrassende manier met kunst in aanraking komen, anders dan anders en er bovendien nog in kunnen participeren door het volgen van diverse workshops, voor de winkeliers die grote getale bezoekers kunnen verwachten en dit geldt natuurlijk ook voor de horeca, voor de buitenstaander die toevallig op bezoek komt en voor kunstminnend Nederland dat zeker naar Alphen zal afreizen."

Alphen Art is een samenwerking tussen Sta-Art, RenNL en VijfB. Meer informatie op www.alphenart.nl. Alphen Art heeft een crowdfunding voor het inzamelen van materiaal opgezet.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.