Alphen betaalt niet mee aan 333-meterbaan in Leiden

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn heeft besloten niet mee te betalen aan de 333-meterbaan in Leiden. Alphen werd door de gemeente Leiden gevraagd om bijna 700.000 euro mee te betalen aan de schaatsbaan.

Gemeente Leiden neemt de kosten van de nieuwe ijshal met een 250-meterbaan op zich en heeft de regiogemeenten en de Stichting IJshal gevraagd om de financiering voor het surplus van de 333-meterbaan (3,2 miljoen) voor hun rekening te nemen. Alphen aan den Rijn is gevraagd om voor een bedrag van 683.000 euro mee te betalen aan deze nieuw te bouwen schaatsvoorziening. 

Een 333-meterbaan is de kleinst mogelijke baan voor officiële wedstrijden lange baan schaatsen. Vanwege het twintigtal 400-meterbanen in Nederland zullen wedstrijden minder snel op een 333-meterbaan plaatsvinden, verwacht de gemeente.

"In een straal van vijfitg kilometer liggen vier kunstijsbanen met een 400-meterbaan, namelijk in Utrecht, Den Haag, Haarlem en Amsterdam. De meerkosten van ruim drie miljoen wegen voor het college niet op tegen de relatief beperkte voordelen van mogelijk hogere bezoekersaantallen. Bovendien hebben alleen de georganiseerde schaatssporters (verenigingen) baat bij een 333-meterbaan. De recreatieve schaatser gaat het verschil nauwelijks merken", stelt het college.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 14:25

Klassieker La Dolce Vita bij Parkvilla

In het kader van de klassieke films die Parkvilla regelmatig draait, is binnenkort La Dolce Vita te zien. In deze wereldberoemde Italiaans-Franse dramafilm vat Marcello Mastroianni (een cynische sensatiejournalist) een onverwachte passie op voor de hoogblonde filmster Sylvia, gespeeld door Anita Ekberg.

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is een jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.