Alphen Beweegt heeft zich aangemeld voor The Daily Mile, doe jij ook mee?

Anderhalve meter? Anderhalve kilometer! Die wandelafstand heb jij elke dag nodig om scherp te blijven – zeker in deze thuiswerktijden. Dus kom achter dat bureau of die keukentafel vandaan en ga in jouw eigen tempo 15 minuten lopen of joggen. Dat is de oproep van Erben Wennemars: dagelijks een blokje om voor jouw #Dailymile.

The Daily Mile, het initiatief van JOGG, werkt al voor schoolkinderen, maar wij als volwassenen mogen ook niet stilzitten. Bij Alphen Beweegt doen ze mee met The Daily Mile, want het is simpel en effectief. Door iedere dag in beweging te komen gaan je conditie en concentratieniveau omhoog, houd je je afweersysteem op peil én zit je lekkerder in je vel, aldus hoogleraar neuropsycholoog Erik Scherder. Hét gezonde recept voor de thuiswerker, ook ná corona. En je wordt er vrolijker van, want bij The Daily Mile gaat plezier boven prestatie.

Grote bedrijven als Philips, DSM, Zorg van de Zaak en Randstad Groep Nederland gingen Alphen Beweegt al voor en hebben het idee van The Daily Mile omarmd. Zij gaan nu nog actiever hun werknemers oproepen fit te worden en te blijven. “Zeker nu we met z’n allen thuiszitten, is beweging extra belangrijk”, aldus ambassadeur Erben Wennemars over het initiatief van NL2025 en JOGG.

“The Daily Mile op scholen in onze JOGG-gemeenten is een groot succes op al meer dan 500 scholen. Die 15 minuten lopen of rennen op een schooldag werken echt! Kinderen zitten lekkerder in hun vel en kunnen zich beter concentreren. Dat is juist nú voor thuiswerkende volwassenen geen overbodige luxe. Laten we daarom een voorbeeld nemen aan onze jeugd”, zegt JOGG-directeur Marjon Bachra.

JOGG en NL2025 roepen dan ook meer organisaties op om met hun thuiswerkers in beweging te komen en dit te posten met #dailymile. Alphen Beweegt heeft zich deze week aangemeld en roept jou nu op dit ook te doen! “Op deze manier stimuleren we elkaar even naar buiten te gaan en uit je werkritme te komen”, vertelt Elsbeth Littink, JOGG regisseur bij Alphen Beweegt. “Gezond en fit het nieuwe jaar in! Doe je mee?”

Aanmelden kan via https://thedailymile.nl/thuiswerkers/.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.