Josh Walet

Alphen doet mee aan experiment kleine stembiljetten

De gemeente Alphen aan den Rijn is van plan om mee te werken aan een experiment met kleinere stembiljetten voor de Europese parlementsverkiezingen 2024. Als de gemeenteraad akkoord gaat, stemmen de Alphenaren op 6 juni volgend jaar via een kleiner model.

Het huidige stembiljet is te groot en daardoor lastig te hanteren voor kiezers en stembureauleden. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) werkt daarom aan de ontwikkeling van een nieuw en kleiner model stembiljet.

Na uitgebreid testen is het biljet nu klaar om mee te experimenteren bij een verkiezing. Dat gebeurt voor het eerst bij de Europese Parlementsverkiezing op 6 juni 2024. Het doel van dit experiment is om zichtbaar te maken hoe een nieuw model stembiljet in de praktijk werkt voor kiezers, stembureauleden, gemeenten en leveranciers van verkiezingsmaterialen.

De minister van BZK heeft gemeente Alphen aan den Rijn uitgenodigd om mee te doen met het experiment en zo een bijdrage te leveren aan de mogelijke invoering van een nieuw model stembiljet. De gemeenteraad wordt voorgesteld om akkoord te gaan met deelname aan dit experiment.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.