Josh Walet

Alphen draagt bij aan woningbouw in Zuid-Holland: circa 250.000 woningen voor 2030

Dinsdag 14 maart werd door Hugo de Jonge en provincie Zuid-Holland de Realisatieagenda Wonen ondertekend. Daarin staat dat in de provincie de komende jaren flink wat woningen bij komen. De Alphense wethouder Gerard van As was ook aanwezig bij dit moment.

Provincie Zuid-Holland heeft de ambitie om tussen 2022 en 2030 maar liefst 250.000 woningen te bouwen. Van deze woningen zal twee derde betaalbaar zijn, waarvan de helft gebouwd wordt door de corporaties. De provincie staat echter wel voor een opgave. “Namelijk een tekort aan mensen en middelen in de bouw, ingewikkelde procedures, het stikstofprobleem en het energie- en klimaatvraagstuk. We hebben elkaar keihard nodig om een antwoord te vinden op deze vraagstukken”, aldus Gedeputeerde Anne Koning.

In de regio van Alphen aan den Rijn, Holland Rijnland, worden ruim 39.000 woningen gebouwd, verdeeld onder 13 gemeenten. “Een flinke opgave, maar Alphen aan den Rijn wil hier graag aan bijdragen”, vertelt wethouder Gerard van As, aanwezig bij het tekenmoment. “Vanwege de grote woningnood moeten we zo snel mogelijk zorgen voor de bouw van betaalbare woningen. Er wordt dan ook hard gewerkt aan plannen, zowel binnenstedelijk als aan de randen van de stad, zoals afgesproken met minister De Jonge en daar gaan we voor!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.