Josh Walet

Alphen draagt bij aan woningbouw in Zuid-Holland: circa 250.000 woningen voor 2030

Dinsdag 14 maart werd door Hugo de Jonge en provincie Zuid-Holland de Realisatieagenda Wonen ondertekend. Daarin staat dat in de provincie de komende jaren flink wat woningen bij komen. De Alphense wethouder Gerard van As was ook aanwezig bij dit moment.

Provincie Zuid-Holland heeft de ambitie om tussen 2022 en 2030 maar liefst 250.000 woningen te bouwen. Van deze woningen zal twee derde betaalbaar zijn, waarvan de helft gebouwd wordt door de corporaties. De provincie staat echter wel voor een opgave. “Namelijk een tekort aan mensen en middelen in de bouw, ingewikkelde procedures, het stikstofprobleem en het energie- en klimaatvraagstuk. We hebben elkaar keihard nodig om een antwoord te vinden op deze vraagstukken”, aldus Gedeputeerde Anne Koning.

In de regio van Alphen aan den Rijn, Holland Rijnland, worden ruim 39.000 woningen gebouwd, verdeeld onder 13 gemeenten. “Een flinke opgave, maar Alphen aan den Rijn wil hier graag aan bijdragen”, vertelt wethouder Gerard van As, aanwezig bij het tekenmoment. “Vanwege de grote woningnood moeten we zo snel mogelijk zorgen voor de bouw van betaalbare woningen. Er wordt dan ook hard gewerkt aan plannen, zowel binnenstedelijk als aan de randen van de stad, zoals afgesproken met minister De Jonge en daar gaan we voor!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.