Pixabay

Alphen één van de vijf host cities tijdens Nationale Sportweek 2021

De Nederlandse sportorganisatie, NOC*NSF, ziet met lede ogen aan hoe er, sinds de coronacrisis, steeds minder wordt gesport. Sporten is gezond, zowel mentaal als fysiek. Daarom bundelt NOC*NSF de krachten samen met sportbonden, sportclubs en vijf host cities voor de sportweek, waaronder Alphen.

De Nationale Sportweek vindt plaats van 17 tot en met 26 september. De week is in het leven geroepen om het belang van sporten en bewegen nog eens extra te onderstrepen. ‘’We hopen alle inwoners van Nederland te inspireren om meer te bewegen. In september hopen we weer als vanouds te kunnen sporten. Dat is ook hard nodig, want Nederlanders zijn sinds de coronacrisis minder fit en minder weerbaar geworden’’, laat NOC*NSF weten. 

Vijf host cities

De vijf host cities staan eind september een week lang volledig in het teken van sport. Zij zetten de lokale sport nog eens extra in het zonnetje en organiseren tal van sportactiviteiten. De host cities van dit jaar zijn: Alphen aan den Rijn, Coevorden, Eindhoven, Lelystad en Nieuwegein. De volledige programma’s van de host cities maken zij later bekend.

Gemeente Alphen aan den Rijn is trots dat zij dit jaar gastheer mogen zijn. Wethouder Schotanus (sport): “Als gemeente geloven wij in de kracht van sport en bewegen voor een vitale samenleving. Zeker in deze tijden. Als host van de Nationale Sportweek dragen wij dat breed uit en inspireren wij onze inwoners om meer te bewegen!”

European City of Sports 

Alphen zet zichzelf niet alleen in Nederland op de kaart tijdens de Nationale Sportweek. Eerder was al bekend dat Alphen samen met een paar andere steden zich het komende jaar European City of Sports mag noemen. ACES Europe geeft deze titel ieder jaar aan een paar steden in Europa. Het verkrijgen van de titel geeft een extra impuls aan de aandacht voor sport en bewegen als middel voor een vitale, gelukkige samenleving. 

Thema 

‘Sport doet iets met je’ is net zoals in 2020 het thema van de Nationale Sportweek. ‘’Tijdens de Nationale Sportweek dagen we iedereen uit om te ontdekken wat sport met je doet. Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam, is het dit jaar extra belangrijk om te laten zien hoe leuk het is om te sporten en om te ervaren hoe toegankelijk sportclubs eigenlijk voor iedereen zijn’’, aldus Richard Kaper, manager sportparticipatie bij NOC*NSF. Tijdens de week, die volledig in het teken staat van sporten en bewegen, wil de organisatie zoveel mogelijk mensen stimuleren om hun weg naar de sportclub te vinden. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.