Josh Walet

Alphen gaat ‘stevig inzetten’ op principieel weigeren van coronatoegangsbewijzen

Zaterdag vervalt de 1,5 metermaatregel. Het wordt dan verplicht om bij horeca, bioscopen, theaters en evenementen een geldig coronatoegangsbewijs te tonen. Hoe gaat de gemeente Alphen aan den Rijn dit handhaven?

Zaterdag 25 september gaan we een nieuwe fase in, waarbij het houden van 1,5 meter afstand losgelaten kan worden. “Doordat veel mensen gevaccineerd zijn, kunnen we steeds meer. In onze gemeente is meer dan 70% van de inwoners inmiddels volledig gevaccineerd. En met de inzet van prikbussen op verschillende locaties in onze gemeente, bieden we nog meer mensen op een laagdrempelige manier de kans zich nog te laten vaccineren”, aldus de gemeente.

Wettelijk verplicht

Hiermee wordt het tonen van een coronatoegangsbewijs bij een bioscoop, theater, evenement of horecagelegenheid wel verplicht. “Iedereen die afgelopen zomer in het buitenland is geweest heeft hier al aan kunnen wennen en heeft ervaren dat het doorgaans prima werkt.”

De gemeente wijst erop dat ondernemers vanaf zaterdag verplicht zijn deze coronatoegangsbewijzen te controleren. “Dit is geen vrije keuze maar een wettelijke verplichting waar alle gemeenten op zullen handhaven. Principieel weigeren om dit niet te doen kan niet. We zullen daar als gemeente in samenwerking met de politie stevig op inzetten. Verder zal de handhaving vooral steekproefsgewijs plaatsvinden en zich richten op excessen.”

'Breng ondernemers niet in de problemen'

De gemeente roept Alphenaren op om deze nieuwe maatregelen zo goed mogelijk na te leven. “We mogen steeds meer en kunnen door de nieuwe maatregelen weer met meer mensen in een restaurant of bioscoop, met meer vrienden aan de bar een drankje doen. Laten we er dan ook met elkaar een succes van maken, de coronatoegangsbewijzen tonen en ondernemers niet in de problemen brengen. Laten we elkaar letterlijk en figuurlijk ruimte geven!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 16:52

De mooiste geschenken vind je bij La Bodega ‘87

De feestdagen staan voor de deur! Aankomend weekend is het Sinterklaas en voor je het weet is het kerst. Ben je nog op zoek naar een mooi geschenk? Bij La Bodega '87 vind je geschenken die zeker weten in de smaak vallen! Laat je verrassen door het uitgebreide assortiment en de mogelijkheden.