Josh Walet

Alphen gaat ‘stevig inzetten’ op principieel weigeren van coronatoegangsbewijzen

Zaterdag vervalt de 1,5 metermaatregel. Het wordt dan verplicht om bij horeca, bioscopen, theaters en evenementen een geldig coronatoegangsbewijs te tonen. Hoe gaat de gemeente Alphen aan den Rijn dit handhaven?

Zaterdag 25 september gaan we een nieuwe fase in, waarbij het houden van 1,5 meter afstand losgelaten kan worden. “Doordat veel mensen gevaccineerd zijn, kunnen we steeds meer. In onze gemeente is meer dan 70% van de inwoners inmiddels volledig gevaccineerd. En met de inzet van prikbussen op verschillende locaties in onze gemeente, bieden we nog meer mensen op een laagdrempelige manier de kans zich nog te laten vaccineren”, aldus de gemeente.

Wettelijk verplicht

Hiermee wordt het tonen van een coronatoegangsbewijs bij een bioscoop, theater, evenement of horecagelegenheid wel verplicht. “Iedereen die afgelopen zomer in het buitenland is geweest heeft hier al aan kunnen wennen en heeft ervaren dat het doorgaans prima werkt.”

De gemeente wijst erop dat ondernemers vanaf zaterdag verplicht zijn deze coronatoegangsbewijzen te controleren. “Dit is geen vrije keuze maar een wettelijke verplichting waar alle gemeenten op zullen handhaven. Principieel weigeren om dit niet te doen kan niet. We zullen daar als gemeente in samenwerking met de politie stevig op inzetten. Verder zal de handhaving vooral steekproefsgewijs plaatsvinden en zich richten op excessen.”

'Breng ondernemers niet in de problemen'

De gemeente roept Alphenaren op om deze nieuwe maatregelen zo goed mogelijk na te leven. “We mogen steeds meer en kunnen door de nieuwe maatregelen weer met meer mensen in een restaurant of bioscoop, met meer vrienden aan de bar een drankje doen. Laten we er dan ook met elkaar een succes van maken, de coronatoegangsbewijzen tonen en ondernemers niet in de problemen brengen. Laten we elkaar letterlijk en figuurlijk ruimte geven!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."