Advertorial Algemeen

Alphen genomineerd als Sportgemeente van het Jaar

De gemeente Alphen aan den Rijn is genomineerd voor de titel Sportgemeente van het Jaar 2017. Dit meldt wethouder van sport Michel du Chatinier via social media. De titel wordt vergeven door Vereniging Sport en Gemeenten, sportkoepel NOC*NSF en VNG.

Du Chatinier meldt erg trots te zijn op de nominatie: “Alphen aan den Rijn is niet alleen een mooie sportstad met geweldige sportvoorzieningen. Ook werkt de gemeente samen met sportverenigingen en andere partijen om maatschappelijke doelen te realiseren. Hiermee worden onze sportvoorzieningen ook toegankelijk voor andere doelgroepen. Verenigingen staan midden in de samenleving, zoeken elkaar op en tonen volop durf en initiatief. Gemeente, verenigingen en inwoners ontmoeten elkaar in hun gezamenlijke ambitie om een gezonde, leefbare en vitale samenleving te vormen. Meer nog dan de sportgemeente van het jaar, groeien wij uit tot de sportgemeenschap van het jaar. Of liever nog: de sportgemeenschap van vandaag en morgen. Daar tekenen we voor.”

Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), sportkoepel NOC*NSF en Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) organiseren dit jaar de twaalfde editie van de titelstrijd Sportgemeente van het Jaar. De verkiezing heeft tot doel een duurzaam sport- en beweegbeleid bij gemeenten te stimuleren en succesverhalen te delen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.