Josh Walet

Alphen heeft al 50 containeradoptanten: “Ik ben nooit te beroerd geweest om iets van een ander op te rapen”

Het is inmiddels een maand nadat de eerste containeradoptant van Alphen, Robbert Bouman, de sleutel van de afvalcontainers bij de rotonde Amerikalaan/Evenaar overhandigd kreeg. Ook andere inwoners uit de gemeente konden zich aanmelden. Het resultaat? Er zijn nu al 50 containeradoptanten in Alphen.

Het idee om in Alphen containeradoptanten te introduceren, kwam overwaaien uit andere steden zoals Rotterdam en Den Haag. In deze steden bleek het een succes. “De containerlocaties die inwoners adopteren blijven schoner en er wordt minder afval bijgeplaatst. Dit heeft een goede invloed op de leefbaarheid in de buurt”, zo luidde het argument van de gemeente.

Een containeradoptant houdt zich bezig met het schoonhouden van de ondergrondse containers. “Iedereen woont graag in een schone buurt. Toch wordt er vaak huisvuil naast de afvalcontainers gezet. Ook raakt de container wel eens verstopt. Een containeradoptant houdt samen met de gemeente de container en de ruimte eromheen schoon en toegankelijk voor buurtgenoten. Hij of zij neemt ook contact op met de gemeente als een container stuk of vol is.”

Aan Alphens.nl vertelde Bouman eerder over waarom hij containeradoptant wilde worden. Hij houdt graag zijn omgeving schoon en noemt de ondergrondse containers waar hij verantwoordelijk voor is ‘zijn vier stalen kindjes. “Naast mijn drie mooie dochters natuurlijk”, lacht hij. Robbert houdt de containers elke dag in de gaten. “Ik woon om de hoek van de containers, dus ik loop of rijd er elke dag wel langs.”

Wethouder Erik van Zuylen, die afval in zijn portefeuille heeft, is blij met de containeradoptanten in de gemeente. “Ik heb veel waardering voor al die inwoners die vrijwillig de handen uit de mouwen willen steken door een container of afvalbak te adopteren. Zij leveren een mooie bijdrage aan een schone en leefbare wijk”, aldus de wethouder.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 15:46

Vaccineren in Alphen gaat maandagochtend van start

Het duurde een maand langer dan in eerste instantie verwacht, maar maandagochtend 1 maart is dan toch het moment daar dat de vaccinatielocatie in Tennis & Squashcentrum Nieuwe Sloot opengaat. Hier lees je alles wat je moet weten over het vaccineren in Alphen.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:20

Kappers mogen bijna open, Coiffures Gilbert is er klaar voor

“We mogen bijna weer”, zegt Gilbert Lefeber, eigenaar van Coiffures Gilbert (Lisse en Alphen aan den Rijn). Nog even geduld en de contactberoepen zoals, kappers, nagelstylisten en schoonheidssalons mogen weer aan de slag.

Romeinen vandaag 12:00

ROMEINEN Schilder

Als je de geschiedenisboekjes moet geloven, hadden Romeinse vrouwen niks te vertellen. Thuis niet waar de pater familias het voor het zeggen had. Buitenshuis evenmin want de vrouw stond achter de kookpot. Gelukkig hoeven we die boekjes niet te geloven: vrouwen waren ook gewoon zelfstandig aan het werk.

Advertorial Cultuur gisteren 17:11

Samen met muziek bezig zijn tijdens de online muzieklessen bij de NMSA

Iedereen heeft te maken met de gevolgen van de coronacrisis, dat lijdt geen twijfel. Ook de deuren van de Nieuwe Muziekschool Alphen (NMSA) zijn al sinds half december 2020 dicht en vooralsnog is het niet duidelijk wanneer ze weer open gaan. Maar toch gaan bijna alle lessen door!