Alphen heeft eerste biersommelier

Vrijdag 2 november behaalde Frank Wijnands, eigenaar van Brouwhuis aan de Werf, zijn titel 'Doemens international Diplom Biersommelier'. Hiermee is hij de eerste in Alphen aan den Rijn die deze internationaal erkende titel mag voeren.

Biersommelier
In Nederland zijn er nu bijna 250 biersommeliers en wereldwijd zijn er ongeveer 2000 mensen die deze titel mogen voeren. De titel 'Doemens International Diplom Biersommelier' verdien je door examens te halen op 3 niveaus. Niveau 1 toetst de algemene kennis van de belangrijkste biertypes. Op niveau 2 moet je diepgaand begrip hebben van biertypen en hoe je die gastronomisch kunt toepassen. Het 3e niveau toetst kennis, inzicht en toepassing op het hoogst haalbare specialistische niveau. Dit examen wordt afgenomen in Bierkulturhaus in Obertrum, Oostenrijk. 

Brouwhuis aan de Werf
Vrijdag 2 november nam Frank deel aan het laatste examen voor de opleiding tot biersommelier. Zijn nieuw verkregen titel gaat hij inzetten om anderen te enthousiasmeren voor bier. Op het Brouwhuis aan de Werf kun je nu brouwcursussen en proeverijen boeken die worden verzorgd door een echte biersommelier. Kijk voor meer informatie op www.brouwhuisaandewerf.nl


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek vandaag 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten vandaag 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek vandaag 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca vandaag 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.