Alphen heeft eerste biersommelier

Vrijdag 2 november behaalde Frank Wijnands, eigenaar van Brouwhuis aan de Werf, zijn titel 'Doemens international Diplom Biersommelier'. Hiermee is hij de eerste in Alphen aan den Rijn die deze internationaal erkende titel mag voeren.

Biersommelier
In Nederland zijn er nu bijna 250 biersommeliers en wereldwijd zijn er ongeveer 2000 mensen die deze titel mogen voeren. De titel 'Doemens International Diplom Biersommelier' verdien je door examens te halen op 3 niveaus. Niveau 1 toetst de algemene kennis van de belangrijkste biertypes. Op niveau 2 moet je diepgaand begrip hebben van biertypen en hoe je die gastronomisch kunt toepassen. Het 3e niveau toetst kennis, inzicht en toepassing op het hoogst haalbare specialistische niveau. Dit examen wordt afgenomen in Bierkulturhaus in Obertrum, Oostenrijk. 

Brouwhuis aan de Werf
Vrijdag 2 november nam Frank deel aan het laatste examen voor de opleiding tot biersommelier. Zijn nieuw verkregen titel gaat hij inzetten om anderen te enthousiasmeren voor bier. Op het Brouwhuis aan de Werf kun je nu brouwcursussen en proeverijen boeken die worden verzorgd door een echte biersommelier. Kijk voor meer informatie op www.brouwhuisaandewerf.nl


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 17:34

Baronie ontruimd in verband met brand

Op woensdagmiddag 26 februari heeft er een gebouwbrand plaatsgevonden in winkelcentrum De Baronie in Alphen. Het betrof een brand in de technische ruimte.

Advertorial Cultuur vandaag 17:05

Kunstenares Herma Kampschuur viert opening atelier

Kunstenares Herma Kampschuur opent haar nieuwe werkplek op De Werf, de opbloeiende hotspot voor creatieve en ambachtelijke bedrijven aan de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn. Het is een atelier, workshopruimte en galerie ineen. En iedereen mag dat op zaterdag 7 maart ontdekken. Ze exposeert haar werk en dat van een aantal cursisten in eigen huis.

Calamiteiten vandaag 15:33

Getuigen gezocht voor inbraak Viswinkel Fizzi Herenhof

Op dinsdag 25 februari is er tussen 23:00 en 00:00 uur ingebroken bij Viswinkel Fizzi in winkelcentrum De Herenhof. “We zijn geschrokken en hopen dat de daders snel worden opgepakt.”

Advertorial Cultuur vandaag 13:19

The Great Composers bij Parkvilla

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat Beethoven werd geboren. Vier samen met Parkvilla het Beethoven-jaar met de geweldige documentaireserie ‘The Great Composers’ over de grootste componisten aller tijden.