Josh Walet

Alphen herdenkt oorlogsslachtoffers tijdens Dodenherdenking

Om 20:00 uur was het stil in Alphen. De meeste Alphenaren herdachten dit jaar vanuit huis, maar enkele Alphenaren kwamen naar het Burgemeester Visserpark om de oorlogsslachtoffers te herdenken.

Tijdens Dodenherdenking op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de burgers en militairen die ná 1945 om het leven zijn gekomen door oorlogsgeweld.

Een grote bijeenkomst is niet toegestaan vanwege de coronamaatregelen. Daarom werd iedereen verzocht zoveel mogelijk vanuit huis te herdenken. Bij het Verzetsmonument in het Burgemeester Visserpark kwamen zo'n vijftien Alphenaren bijeen. Zij waren om 20:00 uur twee minuten stil om de oorlogsslachtoffers te herdenken.

Tekst loopt door onder de foto's 

Dodenherdenking 2021

Dodenherdenking 2021

Eerder deze dag werd er ook al een bloemenkrans gelegd bij het Verzetsmonument. Dit werd gedaan door burgemeester Liesbeth Spies en Kees Slingerland, voorzitter van het Comité Herdenkingen. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 19:59

MINERVA Terrasdomper

We hebben het allemaal moeilijk met dat hele jaar corona. Ondernemers hebben het echter nog een graadje moeilijker en dan vooral ondernemers die zich bezighouden met kunst, cultuur, evenementen en horeca. Er is gewoon amper perspectief.

Sport vandaag 18:43

SERA en Alphens.nl sponsoren Fort Alpha

Bij het outdoor sportpark Fort Alpha kun je naar hartenlust sporten in de buitenlucht. SERA en Alphens.nl sponsoren naast de benummering van alle obstakels ook beide een obstacle. Hiermee hopen we dat Ricardo kan blijven uitbreiden en individuen en groepen kan blijven motiveren om te sporten.

Gemeente vandaag 16:22

Gemeente vraagt inwoners naar hun visie op toekomstbestendig begraven

De huidige begraafplaatsverordening moet worden geoptimaliseerd, dit met het oog op toekomstbestendig begraven. Dit voorjaar wordt hier een beleidsvisie voor gemaakt. Om dit samen te stellen vraagt de gemeente naar de visie van inwoners op toekomstbestendig begraven.

Cultuur vandaag 14:57

De grote Alphense roman van schrijver Erik Jan Harmens

Schrijver Erik Jan Harmens brengt dit najaar een roman uit met de plek waar hij opgroeide als speelveld, Alphen aan den Rijn. Het boek genaamd Rigolettohof is een ode aan zijn familie én aan Alphen.