Alphen is flink gegroeid

Alphen heeft de laatste jaren fors meer inwoners gekregen. In de afgelopen tien jaar kreeg de gemeente er bijna 40.000 inwoners bij.

Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Ten opzichte van 2018 is het bevolkingsaantal met meer dan 1.000 inwoners gestegen. Kijkend naar de cijfers van 10 jaar geleden is er een groter verschil zichtbaar. Waar Alphen in 2009 nog 72.178 inwoners telde, kwam het aantal inwoners in juni 2019 uit op maar liefst 111.356.

Redenen bevolkingsgroei
Er zijn verschillende verklaringen voor de bevolkingsgroei. Ten eerste worden er meer kinderen geboren dan dat er mensen overlijden. Het overgrote deel van de toename aan inwoners komt doordat er zich meer mensen in Alphen vestigen dan dat er mensen emigreren. Het overgrote deel hiervan verhuist vanuit een andere gemeente naar Alphen, een klein deel komt door een toename van het aantal immigranten. Het CBS meldt dat dit een landelijke ontwikkeling is. De forse groei in de gemeente Alphen is ook te danken aan de fusie van Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop in januari 2014. De prognose is dat het aantal inwoners de komende jaren in heel Nederland blijft stijgen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 13:45

Mamacafé wint prijs

Donderdagavond 17 oktober was de prijsuitreiking van 'Fonds Alphen trakteert' vanwege hun 25 jarig bestaan. Het Mamacafé was één van de blijde genomineerden en heeft een bedrag van € 5000 mogen ontvangen.

Advertorial Overige vandaag 12:38

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Overige vandaag 11:46

Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000. 

Advertorial Horeca vandaag 10:54

Spooky Sunday bij ALFREDS

Op zondag 20 oktober kun je met het hele gezin Halloween vieren bij ALFREDS!

Politiek vandaag 08:38

Misverstanden met Molukse gemeenschap uit de weg geruimd

Wethouder Kees van Velzen en de Molukse gemeenschap hebben een goed gesprek gehad over de toekomst van het buurthuis Kaju Putih. Er waren misverstanden ontstaan naar aanleiding van uitspraken van de wethouder.