Alphen is flink gegroeid

Alphen heeft de laatste jaren fors meer inwoners gekregen. In de afgelopen tien jaar kreeg de gemeente er bijna 40.000 inwoners bij.

Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Ten opzichte van 2018 is het bevolkingsaantal met meer dan 1.000 inwoners gestegen. Kijkend naar de cijfers van 10 jaar geleden is er een groter verschil zichtbaar. Waar Alphen in 2009 nog 72.178 inwoners telde, kwam het aantal inwoners in juni 2019 uit op maar liefst 111.356.

Redenen bevolkingsgroei
Er zijn verschillende verklaringen voor de bevolkingsgroei. Ten eerste worden er meer kinderen geboren dan dat er mensen overlijden. Het overgrote deel van de toename aan inwoners komt doordat er zich meer mensen in Alphen vestigen dan dat er mensen emigreren. Het overgrote deel hiervan verhuist vanuit een andere gemeente naar Alphen, een klein deel komt door een toename van het aantal immigranten. Het CBS meldt dat dit een landelijke ontwikkeling is. De forse groei in de gemeente Alphen is ook te danken aan de fusie van Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop in januari 2014. De prognose is dat het aantal inwoners de komende jaren in heel Nederland blijft stijgen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:42

Alphens Restaurantweek: Bowling Alphen - een culinaire strike

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bowling Alphen.

Advertorial Winkels vandaag 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige vandaag 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek gisteren 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!