Josh Walet

Alphen klaar voor NK Junioren 2019

Dit weekend wordt het Nederlands Kampioenschap Junioren 2019 gehouden bij atletiekvereniging AAV’36. In 2011 vormde dit toernooi de doorbraak van Dafne Schippers en ook dit jaar doen er aanstormende talenten mee. Om het NKJ onder de aandacht te brengen kleurt de zendmast dit weekend oranje.

Er komen zo’n 1000 atleten uit het hele land richting Alphen aan den Rijn om mee te doen aan het NK Junioren, van AAV’36 doen er in totaal 29 atleten mee. Zij komen uit op 70 verschillende onderdelen. De Alphense atletiekvereniging verwacht dat er ongeveer 3000 bezoekers op het evenement afkomen. Er zijn 400 vrijwilligers op de been om het toernooi te organiseren.

“Dit is een mooi evenement om Alphen op de kaart te zetten”, laat city marketeer Daniël Othman weten. “Het is prachtig om te zien hoeveel mensen samen werken om dit tot een succes te maken.”

Zendmast
De basiskleur is wit / groen / wit: een verwijzing naar Alphen aan den Rijn het middelpunt van het Groene Hart, maar met het lichtschema wordt ook ingespeeld op belangrijke dagen en gebeurtenissen die publieke aandacht verdienen, bijvoorbeeld carnaval, Kerst en Sinterklaas.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.