Archieffoto Josh Walet

Alphen krijgt binnenkort prikbussen nabij winkelcentra De Baronie en De Ridderhof

Ondanks dat de vaccinatielocatie voorlopig nog open blijft, gaat GGD Hollands Midden binnenkort ook prikbussen inzetten in Alphen aan den Rijn. De prikbussen komen te staan nabij winkelcentra De Baronie en De Ridderhof.

Bij de prikbus kun je binnenlopen zonder afspraak indien je de eerste prik nog niet gehad hebt. Als je geprikt bent wordt er gelijk een afspraak gemaakt voor de tweede prik. Daar zit minimaal drie weken tussen. Er wordt gevaccineerd met het Pfizer vaccin. Het beschikbaar stellen van prikbussen moet het vaccineren makkelijker en laagdrempeliger maken voor inwoners.

In Alphen komen de prikbussen op twee locaties te staan, één in Alphen-Noord en één in Alphen-West. De locatie in Alphen-Noord bevindt zich nabij winkelcentrum De Ridderhof, op de parkeerplaats bij de ingang van Zalencentrum De Bron aan de Troubadourweg 2. Deze prikbus zal daar vanaf vrijdag 1 oktober elke vrijdag tussen 12:00 en 18:00 uur staan. De locatie in Alphen-West bevindt zich nabij winkelcentrum De Baronie, naast snackbar Sam Sam op het voetpad aan het water (bij de Rijnstreekhal) op de Prinses Beatrixlaan 1. Deze prikbus zal daar vanaf zaterdag 2 oktober elke zaterdag tussen 12:00 en 18:00 uur staan.

Beide locaties zijn uitgekozen op basis van onder meer de vaccinatiegraad. Ook signalen van huisartsen en zorginstellingen spelen een rol bij het bepalen van de locaties, net als gegevens uit het bron- en contactonderzoek. GGD Hollands Midden heeft vervolgens samen met de gemeente gekeken naar de meest geschikte locaties voor de prikbussen. De vaccinatielocatie in Alphen aan den Rijn blijft voorlopig nog geopend.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 15:30

Gezocht: zelfstandig werkend kok of sous chef die op termijn een eigen restaurant wil

Een goed lopend restaurant in het Groene Hart is op zoek naar een gemotiveerde zelfstandig werkend kok of sous chef met de ambitie om op termijn het restaurant te kunnen kopen. Je bent nu bijvoorbeeld werkzaam als zelfstandig werkend kok en wil doorgroeien naar chef kok. Werkzaam of werkzaam geweest in de fine dining is een pré. 

Werken vandaag 14:27

Het nieuwe vacature aanbod van week 41

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 13:15

Ongekende passie en eindeloze liefde voor eten, dat proef je bij Proto

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij Proto serveren ze een driegangen diner waarin je overduidelijk de liefde en passie voor eten proeft.

Romeinen vandaag 12:00

ROMEINEN Na de Bataafse Opstand

De Bataafse Opstand is in het jaar 70 vakkundig neergeslagen door keizer Vespasianus. De opstand heeft echter grote gevolgen voor de naar de Bataafse Julius Civilis overgelopen legioenen. Deze worden ontbonden. Toch duurt het niet lang of de Bataven zijn opnieuw trouwe bondgenoten.

Kinderen vandaag 09:26

Circus Sint komt naar Alphen aan den Rijn deze winter

In het weekend van 27 en 28 november komt Circus Sint naar Alphen aan den Rijn. Deze vrolijke voorstelling van stichting De Fantasie Compagnie is een tijdelijke vervanger van De Grote Sinterklaas Show die jaarlijks te zien was in Theater Castellum.