Fort Alpha

Alphen krijgt een nieuw parcours voor obstacle running: Fort Alpha

Alphenaar Ricardo van den Belt is een obstacle runner in hart en nieren. De relatief nieuwe sport, wat een combinatie is tussen hardlopen en het trotseren van obstakels onderweg, groeit snel in populariteit. Ricardo vond dat Alphen daarom ook toe was aan een eigen parcours en realiseerde daarom Fort Alpha.

In Nederland zijn er steeds meer plekken voor obstacle running, maar in de Randstad ontbrak het nog aan zo’n parcours vol met hindernissen en obstakels. Reden voor Ricardo om dit in Alphen op poten te zetten. In het recreatiegebied Zegersloot wordt momenteel dan ook hard gewerkt om ervoor te zorgen dat Fort Alpha begin 2021 open kan.

Dat Ricardo de uitgelezen persoon is om dit te realiseren, staat vast. Hij is bezeten van obstacle running en won vorig jaar zelfs het televisieprogramma Helden door de modder VIPS. Ook is hij nauw betrokken bij de Obstacle Run, dat wordt georganiseerd in het weekend van het Zomerspektakel aan het Meer. “De afgelopen jaren is dat evenement uitgegroeid van 900 naar 5.000 deelnemers”, vertelt Ricardo. “Maar we merken dat mensen vaak snel blessures oplopen omdat ze niet goed hebben kunnen trainen.”

Uitbreiding van het sportieve aanbod

Een parcours voor obstacle running realiseren waar volop getraind en geoefend kan worden, is dan ook geen overbodige luxe. Samen met Marloes Verdiesen werkt Ricardo al een aantal jaar aan het plan. Steun van de gemeente kreeg Ricardo ook, in de vorm van een financiële bijdrage. “Het sportieve aanbod in Alphen kunnen we hiermee uitbreiden en versterken. Het wordt een prachtig parcours waar de kracht en het uithoudingsvermogen van de sporter op de proef worden gesteld.”

Ricardo streeft ernaar om uiteindelijk 100 obstakels neer te kunnen zetten. “Er komen ook twee grote houten constructies met hindernissen en obstakels die doen denken aan de Mud Masters en Strong Viking”, vertelt hij enthousiast. “Kinderen kunnen straks zeggen dat ze in plaats van op voetbal of hockey, op obstacle run zitten. Hoe gaaf is dat?”

Benieuwd naar Fort Alpha? Met dit filmpje krijg je alvast een eerste indruk.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fort Alpha Obstacle Training (@fortalpha.obstacletraining) op


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 23:28

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Theater

Binnen de Alphense politiek is het theater aan het Rijnplein een heet hangijzer. Er is al vanaf het prille begin gedoe over de kosten van dit theater. Dat Alphen-Stad een mooi groot en goed theater moet hebben, daar gaat het gesprek meestal niet over. Wel over de exploitatie en over de subsidie. En vooral over de financiële tekorten en de laatste jaren ook over de gebreken aan het gebouw.

Politiek gisteren 18:20

Wegen in zuidelijk deel gemeente blijven lastig probleem

Hoe leid je het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn in goede banen? Dat was de hamvraag waar inwoners, organisaties en bedrijven hun zegje over deden tegenover de politieke partijen.

Overige gisteren 17:41

Bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn genieten volop van pannenkoeken

Deze week is het feest voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen. Medewerkers van de Alphense restaurants Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug bakken namelijk pannenkoeken voor de bewoners. Uit de reacties blijkt wel dat dit erg gewaardeerd werd. “Pannenkoeken smaken drie keer lekkerder wanneer ze voor je gebakken worden.”