Fort Alpha

Alphen krijgt een nieuw parcours voor obstacle running: Fort Alpha

Alphenaar Ricardo van den Belt is een obstacle runner in hart en nieren. De relatief nieuwe sport, wat een combinatie is tussen hardlopen en het trotseren van obstakels onderweg, groeit snel in populariteit. Ricardo vond dat Alphen daarom ook toe was aan een eigen parcours en realiseerde daarom Fort Alpha.

In Nederland zijn er steeds meer plekken voor obstacle running, maar in de Randstad ontbrak het nog aan zo’n parcours vol met hindernissen en obstakels. Reden voor Ricardo om dit in Alphen op poten te zetten. In het recreatiegebied Zegersloot wordt momenteel dan ook hard gewerkt om ervoor te zorgen dat Fort Alpha begin 2021 open kan.

Dat Ricardo de uitgelezen persoon is om dit te realiseren, staat vast. Hij is bezeten van obstacle running en won vorig jaar zelfs het televisieprogramma Helden door de modder VIPS. Ook is hij nauw betrokken bij de Obstacle Run, dat wordt georganiseerd in het weekend van het Zomerspektakel aan het Meer. “De afgelopen jaren is dat evenement uitgegroeid van 900 naar 5.000 deelnemers”, vertelt Ricardo. “Maar we merken dat mensen vaak snel blessures oplopen omdat ze niet goed hebben kunnen trainen.”

Uitbreiding van het sportieve aanbod

Een parcours voor obstacle running realiseren waar volop getraind en geoefend kan worden, is dan ook geen overbodige luxe. Samen met Marloes Verdiesen werkt Ricardo al een aantal jaar aan het plan. Steun van de gemeente kreeg Ricardo ook, in de vorm van een financiële bijdrage. “Het sportieve aanbod in Alphen kunnen we hiermee uitbreiden en versterken. Het wordt een prachtig parcours waar de kracht en het uithoudingsvermogen van de sporter op de proef worden gesteld.”

Ricardo streeft ernaar om uiteindelijk 100 obstakels neer te kunnen zetten. “Er komen ook twee grote houten constructies met hindernissen en obstakels die doen denken aan de Mud Masters en Strong Viking”, vertelt hij enthousiast. “Kinderen kunnen straks zeggen dat ze in plaats van op voetbal of hockey, op obstacle run zitten. Hoe gaaf is dat?”

Benieuwd naar Fort Alpha? Met dit filmpje krijg je alvast een eerste indruk.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fort Alpha Obstacle Training (@fortalpha.obstacletraining) op


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Gouden kans

Met stijgende verbazing zat ik achter mijn grote monitor naar de gemeenteraadsvergadering te kijken. Dat het debat over anderhalf uur gratis parkeren lastig zou worden, was vooraf wel te voorspellen. Maar de twist tijdens de stemming voor of tegen had niemand zien aankomen.

Algemeen gisteren 17:18

Hond Noesca schrikt van vuurwerk en is nu spoorloos

Vuurwerk: sommige Alphenaren vinden het prachtig om te zien, andere Alphenaren zijn geen fan. Zeker Alphenaren met huisdieren. Hond Noesca raakte deze week bijvoorbeeld vermist nadat ze schrok van vuurwerk.

Advertorial Winkels gisteren 16:33

Ontdek de heerlijke Primitivo van Posta Piana!

Rode bessen, kersen en vanille, deze aroma’s komen je tegemoet zodra je de fles Primitivo van Posta Piana openmaakt! Een topwijn afkomstig van het wijnhuis Cantine Paradiso, gehuisvest in de hak van Italië. Tot eind december koop je deze wijn nu extra voordelig bij wijnspeciaalzaak La Bodega ’87. Benieuwd naar het verhaal achter het wijnhuis en deze wijn en de actie? Lees meer!

Onderwijs en opvang gisteren 14:09

Sint verslaapt zich op De Windroos

Op basisschool PCB De Windroos was het vandaag wel een hele bijzondere vrijdag. Donderdag mochten de leerlingen hun schoen zetten, maar toen ze vrijdagochtend binnenkwamen, waren ze nog allemaal leeg.