Holland West

Alphen krijgt een viswinkel in het centrum, gespecialiseerd in verse vis

Volgende maand gaat een lang gekoesterde wens van veel Alphenaren in vervulling: in de Julianastraat opent dan een viswinkel. Met Tonny’s Verse Vis hoopt ondernemer Tonny van Breda dat Alphenaren straks warmlopen voor verse vis.

Een paar jaar geleden konden Alphenaren hun wensen uitspreken voor de invulling van leegstaande winkelpanden in het Alphense centrum. Dit was een initiatief van de CVCA (VVE Commercieel Vastgoed Centrum Alphen). Door stickers op leegstaande panden te plakken, konden zij suggesties aandragen. Zo konden pandeigenaren op een eenvoudige manier een waardevolle invulling geven aan het winkelaanbod en konden ze tegelijkertijd inspelen op wensen van Alphenaren.

Er werden volop ideeën aangedragen, maar met stipt op één stond de komst van een viswinkel. Na enkele jaren zoeken is er nu een ondernemer gevonden die in het centrum van Alphen een viswinkel zal gaan openen, in het pand aan de Julianastraat 34. Alphenaar Tonny van Breda opent daar volgende maand de deuren van Tonny’s Verse Vis. En daar kijkt hij erg naar uit.

Het andere stukje vis

“Het is echt een aanwinst voor het centrum. Er zit nog geen viswinkel in het centrum, logisch dat er vanuit Alphenaren dan ook veel vraag naar is", begint hij. De viswinkel verkoopt straks gebakken vis, maar richt zich in het bijzonder op de verkoop van verse vis. "Natuurlijk zitten er goede viszaken in Alphen, maar het assortiment aan verse vis is klein. Daarvoor gaan Alphenaren nu naar plaatsen als Katwijk, maar dat hoeft straks dus niet meer.”

De ambitie van Tonny is om Alphenaren warm te laten lopen voor verse vis. “We willen Alphenaren laten zien hoe lekker verse vis kan zijn. Een stukje zalm of kabeljauw is bij mensen algemeen bekend, maar we willen juist de verse vis aan de man brengen. Denk bijvoorbeeld aan een stukje zeebaars, dat is echt een lekkere verse vis", vertelt Tonny. "Het is een feest om van verse vis te leren genieten, en daar speel ik graag een rol in.”

Een nieuwe uitdaging

Na dertig jaar werkzaam te zijn geweest als verhuizer, kwam Tonny zonder werk te zitten. Zelf is hij gek van zeevissen. En daar besloot hij dan ook wat mee te gaan doen. “Al jaren vang ik zeevissen, om die vervolgens aan familie en vrienden te slijten. Toen ik zonder baan kwam te zitten, besloot ik om het roer om te gooien. Vis fileren is echt mijn ding, dus ik dacht bij mezelf, waarom zou ik daar niet mijn werk van gaan maken?”

Het pand in de Julianastraat is voor Tonny de perfecte plek om te starten met zijn nieuwe uitdaging. “Het is op een steenworp afstand van waar ik woon, dus dat is ideaal.” Maar het was wel een zoektocht. “We zijn zo’n zes maanden bezig geweest om een pand in Alphen te vinden waar we konden starten. Hiervoor hebben we drie panden bezocht, waaronder ook in de Van Mandersloostraat. Daar moest alleen nog zoveel gebeuren, dat we daar niet aan durfden te beginnen. In het pand in de Julianastraat hoeven we niet veel meer te klussen, dus dat is perfect.”

Waar Tonny onwijs naar uitkijkt, is dat hij de viswinkel gaat runnen met zijn gezin. “Het wordt echt een familiebedrijf. Samen met mijn vrouw en oudste zoon zal ik in de winkel staan. Als de zaken goed lopen, zal mijn jongste zoon ook in de winkel komen werken”, vertelt Tonny. “Het is de beste investering voor mij en mijn gezin. Het bedrijf kan straks door mijn zoons overgenomen, datr is een prachtig vooruitzicht!”

Op 28 juni krijgt Tonny de sleutel van het pand. Naar verwachting opent Tonny’s Verse Vis tussen 12 en 16 juli de deuren in de Julianastraat. Je vindt de winkel dan op nummer 34. Het pand is verhuurd door Holland West.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 19:29

Gevangene zet cel in brand met handdoeken

Op maandagavond 2 augustus heeft een man in de Penitentiaire Inrichting in Alphen zijn cel in brand gestoken met handdoeken. Een bedrijfshulpverlener heeft de brand weten te blussen.

Dieren gisteren 17:40

Rode panda jong in Avifauna is een meisje

Half juli werd in Vogelpark Avifauna een rode panda geboren. Drie weken later, op maandag 2 augustus, checkte de dierenarts van het park de rode panda. ‘’De panda is kerngezond en het is een meisje’’, liet hij al snel weten.

Calamiteiten gisteren 14:39

Overstroming bij Grandcafé De Zaak: ‘’Hoe groot de schade is, weten we nog niet’’

Na een hevige regenbui op zondagochtend 1 augustus liepen de putten op het Rijnplein in Alphen dusdanig vol, dat het water bij Grandcafé De Zaak binnen stroomde. ‘’De putten waren verstopt met bladeren en andere rotzooi, en al het water dat niet weg kon spoelen, liep zo bij mij de zaak in’’, vertelt eigenaar Robert Grootenhuijs.