Zijdekwartier architecten

Alphen krijgt forse bijdrage voor nieuwe woningen

Alphen aan den Rijn krijgt bijna € 4.000.000 van het Rijk om de woningbouw te versnellen. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge (ruimte, wonen) maandag bekend op de Dag van de Volkshuisvesting.

Om precies te zijn ontvangt de Gemeente € 3.768.000 om haast te maken met het bouwen van betaalbare woningen in vier projecten. In totaal kunnen er 344 woningen met de Startbouwinpuls worden gebouwd. Het betreft de projecten Westvaartpark, Magnolia, Bouwen voor Gewoon Wonen en Bospark.

Startbouwimpuls

De urgentie om door te bouwen voor voldoende betaalbare woningen neemt verder toe. Met de Startbouwimpuls stimuleert het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dat locaties die vergund zijn zo snel mogelijk starten met de bouw. Zo kan de bouw op vergunde locaties soms nog dit jaar van start gaan, wat een dip in de woningbouw beperkt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 11:37

Sloop gestart nieuwbouwlocatie SteekterOever Alphen aan den Rijn

Afgelopen week is de sloop gestart van de huidige opstallen op de SteekterOever-locatie aan de Steekterweg in Alphen aan de Rijn. Op deze plek zullen het komende jaar 25 luxe Oeverwoningen, Hofwoningen en Kadewoningen verrijzen. 

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.