Pixabay
Algemeen

Alphen krijgt mogelijk één grote nieuwe rioolwaterzuivering met Gouda

De regio’s Alphen en Gouda krijgen mogelijk één grote nieuwe rioolwaterzuivering. Dit overweegt het Hoogheemraadschap van Rijnland. Als zij dit plan doorzetten, sluiten de 7 bestaande zuiveringen.

Het gaat om twee zuiveringen in Alphen. Het AD meldt dat Rijnland een inhaalslag moet maken wat betreft de rioolwaterzuiveringen. Dit is nodig omdat er de afgelopen jaren te weinig is geïnvesteerd in de zuiveringen. Als de zuiveringen niet door één groot nieuw systeem worden vervangen, dan moet er een fors bedrag worden uitgetrokken voor de renovatie van de huidige rioolwaterzuivering. In de meerjarenbegroting is echter al rekening gehouden met deze kostenpost.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wilhelmus op de boom
Gemeente vandaag 13:43

Wilhelmus op de boom

Eind april 1945 was het tij geheel ten gunsten van de geallieerden gekeerd. De bevrijding van het nog bezette deel van Nederland was slechts een kwestie van dagen. Het verschuiven van de avondklok van 8 naar 9 uur was een van de eerste tekenen van de naderende bevrijding. In de nacht van 28 op 29 april trouwden Adolf Hitler en Eva Braun. Op de 30e april pleegden ze zelfmoord.  Hitler werd opgevolgd door Groot-Admiraal Dönitz. Zijn belangrijkste opdracht volgens hemzelf was het leven van de Duitsers redden. Daartoe was overgave aan de geallieerden noodzakelijk.