De Kinderraad

Alphen krijgt nog tien ‘groene’ bushokjes op initiatief van de Kinderraad

Alphen aan den Rijn heeft er nog meer groene bushokjes bij gekregen. De eerste kinderraad had de daken van vijf Alphense bushokjes al voorzien van sedumplantjes. Daar zijn deze week nog tien bushokjes bijgekomen.

Het idee kwam van de eerste kinderraad van Alphen aan den Rijn. Om Alphen groener te maken kwamen toenmalig kinderwethouder Marijse en voormalig wethouder Erik van Zuylen met het plan om sedumplantjes op de daken van de hokjes te plaatsen.

“Het dak van de bushokjes is groen door sedumplantjes die de lucht schoonmaken, water opvangen, insecten aantrekken en het bushokje een beetje koeler maken”, vertelt de kinderraad. Vorige zomer zijn vijf bushokjes in de gemeente groener gemaakt. Maar er kon nog meer bij. Daarom koos de gemeente ervoor om nog eens tien extra bushokjes te vergroenen.

Afgelopen donderdag 15 september werd één van deze vergroende bushokjes aan de Vroonhoevelaan in Kerk en Zanen officieel geopend door wethouder duurzaamheid Gert van der Ham, samen met kinderwethouder Dustin.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door dekinderburgemeester (@dekinderburgemeester)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca gisteren 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.