De Kinderraad

Alphen krijgt nog tien ‘groene’ bushokjes op initiatief van de Kinderraad

Alphen aan den Rijn heeft er nog meer groene bushokjes bij gekregen. De eerste kinderraad had de daken van vijf Alphense bushokjes al voorzien van sedumplantjes. Daar zijn deze week nog tien bushokjes bijgekomen.

Het idee kwam van de eerste kinderraad van Alphen aan den Rijn. Om Alphen groener te maken kwamen toenmalig kinderwethouder Marijse en voormalig wethouder Erik van Zuylen met het plan om sedumplantjes op de daken van de hokjes te plaatsen.

“Het dak van de bushokjes is groen door sedumplantjes die de lucht schoonmaken, water opvangen, insecten aantrekken en het bushokje een beetje koeler maken”, vertelt de kinderraad. Vorige zomer zijn vijf bushokjes in de gemeente groener gemaakt. Maar er kon nog meer bij. Daarom koos de gemeente ervoor om nog eens tien extra bushokjes te vergroenen.

Afgelopen donderdag 15 september werd één van deze vergroende bushokjes aan de Vroonhoevelaan in Kerk en Zanen officieel geopend door wethouder duurzaamheid Gert van der Ham, samen met kinderwethouder Dustin.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door dekinderburgemeester (@dekinderburgemeester)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.