De Kinderraad

Alphen krijgt nog tien ‘groene’ bushokjes op initiatief van de Kinderraad

Alphen aan den Rijn heeft er nog meer groene bushokjes bij gekregen. De eerste kinderraad had de daken van vijf Alphense bushokjes al voorzien van sedumplantjes. Daar zijn deze week nog tien bushokjes bijgekomen.

Het idee kwam van de eerste kinderraad van Alphen aan den Rijn. Om Alphen groener te maken kwamen toenmalig kinderwethouder Marijse en voormalig wethouder Erik van Zuylen met het plan om sedumplantjes op de daken van de hokjes te plaatsen.

“Het dak van de bushokjes is groen door sedumplantjes die de lucht schoonmaken, water opvangen, insecten aantrekken en het bushokje een beetje koeler maken”, vertelt de kinderraad. Vorige zomer zijn vijf bushokjes in de gemeente groener gemaakt. Maar er kon nog meer bij. Daarom koos de gemeente ervoor om nog eens tien extra bushokjes te vergroenen.

Afgelopen donderdag 15 september werd één van deze vergroende bushokjes aan de Vroonhoevelaan in Kerk en Zanen officieel geopend door wethouder duurzaamheid Gert van der Ham, samen met kinderwethouder Dustin.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door dekinderburgemeester (@dekinderburgemeester)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 15:14

De ijzige dromen van Alphen: komt de langverwachte ijsbaan dan toch?

In de winter van 2024 staat eindelijk de realisatie van de langverwachte ijsbaan in Alphen op het programma. Het verlangen naar een eigen schaatslocatie was opgenomen in het huidige coalitieakkoord, maar sindsdien is er weinig vooruitgang geboekt op dit gebied. Nu lijkt er eindelijk beweging in te komen.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 14:03

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober. Naast de reguliere activiteiten zoals inloop koffiemorgens, de donderdagmiddaglunch en de schildermiddag zijn er in oktober een aantal bijzondere activiteiten voor de bewoners van Alphen Noord.

Sport vandaag 11:35

Meld je aan voor de jongtalenten selectietest van DOS

Vind jij turnen ook het leukste wat er is? Dan is dit echt iets voor jou. Op zondag 1 oktober van 12:30 tot 14:30 uur organiseert DOS een jongtalenten selectietest. Ben jij geboren in 2016, 2017 of 2018 en ben jij altijd aan het klimmen en klauteren? Dan is dit misschien iets voor jou. Ben je iets ouder en heb je al wat turnervaring? Ook dan ben je van harte welkom!