Josh Walet
Blog Opinie

Alphen loopt in slotfase over tegenstander heen

AVV Alphen is weer eens ingedeeld in een niet al te bijster interessante klasse. Tegen clubs voetballen uit de Haag en Rotterdam en omgeving is niet altijd een groot genoegen. De eerste kennismaking in de derde klasse B was er een die het nodige belooft dit seizoen.  

Sportief gezien moet het allemaal als de koppies erbij gehouden wel lukken, met betrekking tot de sfeer binnen de lijnen gaat de club nog wel wat meemaken. De eerste tegenstander op het eigen kunstgras was Kethel Spaland, een grote fusieclub uit Schiedam. Het bleek een niet onaardig spelende ploeg met enkele heel goede voetballers. Als ze zich uitsluitend met voetballen bezig houden kunnen de heren best hoog eindigen, maar dat doen ze niet.

Bijna elke beslissing van arbiter Rodenburg uit Waddinxveen werd luidruchtig aangevochten en dan krijg je zo’n man uiteraard tegen. Toen hij na twintig minuten in de tweede helft het advies kreeg om snel eens bij Specsavers langs te gaan, was hij het helemaal zat en wandelde de arbiter naar de bestuurskamer. Een glas water en wat mijmeringen verder keerde hij terug om de wedstrijd te hervatten. De bezoekers dienden dat na een tweede gele kaart voor een van hen met zijn tienen te doen. Het bleek de ommekeer ten gunste van de thuisclub, want de mannen uit Delft liepen in het vervolg als lammetjes over het veld en werden door het team van Rob de Lange volledig overlopen.

Op het moment van staken stond het 1-1. Toen Rodenburg voor de allerlaatste keer floot 6-1. De bezoekers hadden binnen een minuut al de leiding genomen, maar nadat Jan de Lange een strafschop had gemist, tekende Ferry van Leeuwen voor de gelijkmaker. Na het oponthoud viel de ene mooie goal na de andere. De afronders waren achtereenvolgens Mansour el Bernichi, Jan de Lange, Yassine Yagoubi, nog eens De Lange en Ferry van Leeuwen. Zes keer geel toonde de leidsman aan Kethel Spaland en drie keer aan een Alphen-speler. Qua uitslag een denderende start dus voor AVV Alphen en geconstateerd kan worden dat er meer voetbal in zit dan vorig seizoen. Nu alleen nog tegen meer van dergelijke tegenstanders het verstand erbij houden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 17:44

Zo gaat een bezoek aan Vogelpark Avifauna eruitzien

Veiligheidsregio Hollands Midden en de gemeente Alphen aan den Rijn zijn eruit. Vogelpark Avifauna mag weer open. Vanaf zaterdag 30 mei kunnen bezoekers weer vertoeven in het vogelpark. Maar hoe komt een bezoek aan Avifauna eruit te zien?

Advertorial Onderwijs vandaag 17:11

Het Leerplein zorgt voor een vliegende start

Dit schooljaar was voor leerlingen anders dan andere jaren. Om hen extra ondersteuning te bieden met het oog op volgend schooljaar, biedt Het Leerplein in Alphen schaduwonderwijs aan in de vorm van een Summerschool. Zo gaat uw zoon of dochter met een vliegende start het nieuwe schooljaar in!

Alphens Restaurantweek vandaag 16:39

De asperges van Aspergehof Noordam zijn in trek

Het zijn drukke weken voor Aspergehof Noordam, want het aspergeseizoen is nog in volle gang. Bij Guusta Noordam en haar familie kun je niet alleen terecht voor de lekkerste asperges, maar kunnen ze je ook allerlei weetjes vertellen over het witte goud.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:19

Familie verrast echtpaar met felicitaties tijdens boottocht

Op maandag 18 mei waren Arie Vreeken (88) en Nel Vreeken-Wiegman (87) precies 65 jaar getrouwd. Helaas konden ze dat niet groots vieren, maar hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hadden daar iets op verzonnen. Tijdens een boottochtje door Alphen werden ze verrast met felicitaties.

Cultuur vandaag 14:22

Jury maakt shortlist Thea Beckmanprijs bekend

Ieder jaar reikt Archeon de Thea Beckmanprijs uit aan het beste historische jeugdboek. Nu heeft de jury de shortlist bekendgemaakt, bestaande uit vijf boeken.