Josh Walet
Blog Opinie

Alphen loopt in slotfase over tegenstander heen

AVV Alphen is weer eens ingedeeld in een niet al te bijster interessante klasse. Tegen clubs voetballen uit de Haag en Rotterdam en omgeving is niet altijd een groot genoegen. De eerste kennismaking in de derde klasse B was er een die het nodige belooft dit seizoen.  

Sportief gezien moet het allemaal als de koppies erbij gehouden wel lukken, met betrekking tot de sfeer binnen de lijnen gaat de club nog wel wat meemaken. De eerste tegenstander op het eigen kunstgras was Kethel Spaland, een grote fusieclub uit Schiedam. Het bleek een niet onaardig spelende ploeg met enkele heel goede voetballers. Als ze zich uitsluitend met voetballen bezig houden kunnen de heren best hoog eindigen, maar dat doen ze niet.

Bijna elke beslissing van arbiter Rodenburg uit Waddinxveen werd luidruchtig aangevochten en dan krijg je zo’n man uiteraard tegen. Toen hij na twintig minuten in de tweede helft het advies kreeg om snel eens bij Specsavers langs te gaan, was hij het helemaal zat en wandelde de arbiter naar de bestuurskamer. Een glas water en wat mijmeringen verder keerde hij terug om de wedstrijd te hervatten. De bezoekers dienden dat na een tweede gele kaart voor een van hen met zijn tienen te doen. Het bleek de ommekeer ten gunste van de thuisclub, want de mannen uit Delft liepen in het vervolg als lammetjes over het veld en werden door het team van Rob de Lange volledig overlopen.

Op het moment van staken stond het 1-1. Toen Rodenburg voor de allerlaatste keer floot 6-1. De bezoekers hadden binnen een minuut al de leiding genomen, maar nadat Jan de Lange een strafschop had gemist, tekende Ferry van Leeuwen voor de gelijkmaker. Na het oponthoud viel de ene mooie goal na de andere. De afronders waren achtereenvolgens Mansour el Bernichi, Jan de Lange, Yassine Yagoubi, nog eens De Lange en Ferry van Leeuwen. Zes keer geel toonde de leidsman aan Kethel Spaland en drie keer aan een Alphen-speler. Qua uitslag een denderende start dus voor AVV Alphen en geconstateerd kan worden dat er meer voetbal in zit dan vorig seizoen. Nu alleen nog tegen meer van dergelijke tegenstanders het verstand erbij houden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 16:42

De Kloostertuinen: alles wat nieuwbouw zo mooi maakt

Hoge bouwkwaliteit en volop mogelijkheden om je huis op je eigen smaak af te stemmen: het is zomaar een greep uit de vele pluspunten van de nieuwbouwhuizen en -villa’s in Kloostertuinen fase 3. Binnenkort start de bouw van dit project in nieuwbouwwijk Burggooi in Alphen aan den Rijn.  

Blog Opinie vandaag 15:46

Weekend

Ed, één van mijn oude voetbalmaten uit Weesp, stuurde vrijdagavond een appje of ik kaartjes kon regelen toen ik bij Wet 'n Wild op het terras zat. Ik had geen idee waar hij het over had. Maar toen onze jongste dochter ook een nerveus berichtje stuurde, was het tijd om op onderzoek uit te gaan. Wat bleek, Golden Earring en André Hazes jr. waren aan de line-up voor het Zomerspektakel toegevoegd. Met Bløf als afsluiting is dat wel een programma waar je mee voor de dag kan komen.  

Verkeer en vervoer vandaag 15:09

Fietsverlichtingsactie in Alphen

Op zaterdag 2 november wordt de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Ook in Alphen kun je jouw fietsverlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.  

Horeca vandaag 14:02

Restaurantweek: Bij Hen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bij Hen in de schijnwerpers.

Advertorial Cultuur vandaag 13:07

The Naked Truth in Parkvilla

Op zondag 27 oktober staat de Golden Earring tribute band The Naked Truth met een try out concert in het Parkvilla Theater.   

Gemeente vandaag 12:12

Mogelijke verhoging afvalstoffenheffing

Landelijk nemen de verwerkingskosten van afval toe en de opbrengsten van grondstoffen af. Om deze reden wil de gemeente Alphen aan den Rijn de tarieven van afvalstoffenheffing in 2020 verhogen.