Alphen nog steeds geïnteresseerd in proef gereguleerde wietteelt

Vanaf volgende week kunnen gemeenten zich aanmelden voor de pilot met legale wietteelt. Al eerder werd duidelijk dat burgemeester Liesbeth Spies al interesse had om hier aan mee te doen.

Het wietteeltexpiriment is zo opgezet dat er kan worden gemeten wat de effecten zijn op crimininaliteit, veiligheid, overlast en volksgezondheid. De teelt en levering van cannabis aan coffeeshops is nu verboden en de verkoop wordt onder voorwaarden gedoogd. De spelregels voor de gemeenten zijn bekend gemaakt door minister Grapperhaus.

GroenLinks, SP en RGL staan achter het besluit van de burgemeester om mee te doen aan de proef. De motie werd gesteund door PvdA, CDA, Nieuw Elan, D66, BA, Lijst Bontekoe en VVD. ChristenUnie en SGP stemden tegen. Er is plek voor totaal 10 gemeenten om minimaal mee te doen maar de animo is groot. Vanaf 23 april kunnen burgemeesters zich aanmelden voor de proef en eind dit jaar zal duidelijk worden welke gemeenten worden uitgekozen.

Burgemeester Spies liet eerder al weten dat zij de kans klein acht dat Alphen aan den Rijn wordt uitgekozen. Zij benadrukte toen ook dat een proef voor legale wietteelt zeker niet betekent dat de illegaliteiten rond de handel en het monitoren van de coffeeshops dan verdwijnt of verminderd. "We blijven handhaven zoals wij dat nu ook doen."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:08

Onthaasten met klei bij Parkvilla

Met klei kun je alle kanten op. Je creëert iets in een ruimtelijke vorm en met een beetje techniek ben je vrij om van alles te maken. Van fijn sieraad tot een meubel. “Tijdens de cursus keramiek hebben wij ook wel eens krukje gemaakt van klei en dat was echt zo stevig dat je erop kon zitten”, vertelt Parkvilla docente Beatrijs van Rheeden.

Werken gisteren 13:37

Het nieuwe vacature aanbod van week 37

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Metaalwerk

In het Alphense castellum Albaniana zijn veel metalen voorwerpen gevonden. Onder meer in de fabrica, de extreem grote werkplaats. Daar werd zeker metaal bewerkt, want er zijn haarden en bewerkingsafval aangetroffen. Maar ook op het castellumterrein en in de oeverzone zijn metalen onderdelen gevonden.

Advertorial Sport gisteren 09:22

OldStars waterpolo van start in Alphen aan den Rijn

Op donderdag 23 september kunnen ouderen uit Alphen aan den Rijn en omstreken gratis kennismaken met OldStars waterpolo bij het Zwembad en Buurthuis Aquarijn. De clinic staat onder leiding van Robin van Galen; voormalig bondscoach van het Nederlands Waterpolo mannenteam.