Archieffoto

Alphen nummer 15 op de lijst van meest woonaantrekkelijke steden

Elk jaar doet het Atlas Research onderzoek naar de meest woonaantrekkelijke steden. Hierin worden 50 gemeenten in Nederland beoordeelt. Deze ranglijst is samengesteld op basis van verschillende factoren, waaronder groen en blauw in de stad. Alphen aan den Rijn heeft onlangs de 15e positie op de lijst gekregen.

De Atlas voor gemeenten is een verzameling van overzichten waarin de aantrekkelijkheid van verschillende gebieden wordt beoordeeld. Deze beoordelingen zijn gebaseerd op verschillende factoren, zoals het percentage mensen dat in armoede leeft, de betrokkenheid van vrouwen, de mate van arbeidsongeschiktheid, hoe onveilig mensen zich voelen en de werkgelegenheid in natuurbeheer.

Op het gebied van werkgelegenheid in de landbouw, bosbouw en visserij neemt Alphen aan den Rijn de toppositie in. Volgens onderzoeker Middeldorp staat Alphen aan den Rijn vooral door Boskoop hoog in de lijst. Boskoop valt namelijk onder de gemeenten Alphen, waar veel boomkwekerijen zijn gevestigd.

Waterrijke gebieden en natuur maakt een stad aantrekkelijk

Het onderzoek benadrukt dat water en natuur erg belangrijk zijn voor het aantrekkelijk maken van een stad. Het is belangrijk dat er van goede kwaliteit groene en waterrijke gebieden aanwezig zijn in zowel de wijken als de bredere omgeving. Mensen hechten veel waarde aan een mooi uitzicht en de mogelijkheid om dicht bij huis te kunnen wandelen in een park of gezellig te picknicken met hun kinderen. Dit draagt bij aan de waardering van een stad.

Conferentie Alphen rondom het thema groen en blauw

Om de erkenning te vieren en te delen met het publiek, organiseerde de gemeente Alphen aan den Rijn een conferentie rond het thema "groen & blauw". Deze conferentie, die plaatsvond op 24 mei 2023, gaf een platform voor experts en belanghebbenden om ideeën uit te wisselen en samen te werken aan het verder verbeteren van de woonaantrekkelijkheid van de stad.

Naast het hoofdprogramma van de conferentie waren er ook verschillende side events georganiseerd, zoals een stadswandeling en een fietstocht door het prachtige Groene Hart. Deze activiteiten gaven deelnemers de mogelijkheid om de natuurlijke schoonheid van Alphen aan den Rijn zelf te ervaren en te ontdekken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:49

Werkzaamheden Prins Bernhardlaan en Julianabrug starten morgen

Morgen beginnen de werkzaamheden aan de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan. Vanaf 24 juni tot 23 augustus zal de kruising afgesloten zijn, vanwege de aanleg van een grote rioolbuis voor de afvoer van hemelwater. Hierdoor is de Julianabrug tijdelijk niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer.

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.