Alphen telt bijna 200 speellocaties

Alphen aan den Rijn telt in totaal 194 speellocaties op dit moment. In de gehele gemeente zijn dit er zelfs 355, met bijna 1.800 speeltoestellen.

Op 6 juni wordt de nieuwe natuurspeeltuin aan het Zwarte Pad in Boskoop officieel geopend. Ook in Alphen aan den Rijn zijn er vier natuurspeeltuinen, waaronder aan het Weteringpad en Sandenburg. 

Via de buitenspeelkaart brengt de gemeente alle speellocaties in kaart. Hierin wordt aangegeven waar de speellocaties zich bevinden maar ook wat voor type speellocatie het is. Er wordt ongescheid gemaakt in de grootte van de speelplekken, of het een vereniging en sportclub is, een kinderboerderij of bijvoorbeeld een openbaar schoolplein. Je bekijkt alle speelplekken in deze PDF. De gemeente lanceert binnenkort ook een digitale kaart zodat je het overzicht gemakkelijk op je mobiel kunt openen.

Naar welke speelplek ga jij het liefst met jouw kinderen?


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 19:12

Burgemeester verzoekt om rekening te houden met dieren

Op verzoek van de Alphense Hondenbezitter en Stichting Alphense Kinderboerderijen stelt burgemeester Liesbeth Spies een aantal vuurwerkvrije zones in. "Dit is een verzoek om rekening te houden met dieren."

Onderwijs gisteren 17:24

Groene Hart Leerpark verzorgt high tea in De Baronie

Op donderdag 14 november hebben de derde klassen van het Groene Hart Leerpark een high tea in winkelcentrum De Baronie georganiseerd. In de hal bij de roltrappen zorgden de leerlingen voor heerlijke hapjes voor het winkelend publiek. Hiermee proberen ze een brug te bouwen tussen de oudere en de jongere bezoekers van De Baronie.

Advertorial Overige gisteren 16:52

Word lid van de Alphens Boost Club!

Hoe blijf je relevant voor je doelgroep? Hoe ga je consistent om met social media? Welke tools gebruik je en waar zet je die in? De Alphens Boost Club is een business club voor Alphense bedrijven en is totaal gericht op online marketing.

Politiek gisteren 16:10

Vraagtekens bij verkoop van Theater Castellum

Wethouder Leo Maat meldt dat er inmiddels een uitvraag is gedaan voor belangstellenden om zich te melden voor aankoop of huur van het noodlijdende Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. In december moet dan duidelijk worden of dit zal lukken.

Onderwijs gisteren 15:33

Duurzame samenwerking tussen mboRijnland en LessGo

Onlangs tekenden mboRijnland en LessGo een samenwerkingscontract. De samenwerking is zowel op het terrein van onderwijs als op levering van goederen. LessGo levert slim en duurzaam goederentransport vanuit (grote) bedrijven naar Alphen aan den Rijn (plus omgeving) en omgekeerd.

Politiek gisteren 14:58

‘Sport is kiezen voor vitaliteit in de samenleving’

Wethouder Gert-Jan Schotanus maakt in de nieuwe Sportvisie een duidelijke keuze: "Wij kiezen met sport voor vitaliteit in de samenleving. Dat is een maatschappelijke opdracht die we onszelf hebben gegeven."