Alphen telt bijna 200 speellocaties

Alphen aan den Rijn telt in totaal 194 speellocaties op dit moment. In de gehele gemeente zijn dit er zelfs 355, met bijna 1.800 speeltoestellen.

Op 6 juni wordt de nieuwe natuurspeeltuin aan het Zwarte Pad in Boskoop officieel geopend. Ook in Alphen aan den Rijn zijn er vier natuurspeeltuinen, waaronder aan het Weteringpad en Sandenburg. 

Via de buitenspeelkaart brengt de gemeente alle speellocaties in kaart. Hierin wordt aangegeven waar de speellocaties zich bevinden maar ook wat voor type speellocatie het is. Er wordt ongescheid gemaakt in de grootte van de speelplekken, of het een vereniging en sportclub is, een kinderboerderij of bijvoorbeeld een openbaar schoolplein. Je bekijkt alle speelplekken in deze PDF. De gemeente lanceert binnenkort ook een digitale kaart zodat je het overzicht gemakkelijk op je mobiel kunt openen.

Naar welke speelplek ga jij het liefst met jouw kinderen?


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadshart gisteren 20:50

Volgend jaar "Zwarte Gondelvaart" ?

De traditionele gondelvaart is dit jaar niet doorgegaan. De belangstelling om deel te nemen was sterk teruggelopen en het pakket eisen dat de gemeente op tafel legde groeide ieder jaar. Feestboten werden verboden en de kosten waren te hoog geworden. Een aantal Alphenaren denkt de oplossing te hebben. 

Advertorial Horeca gisteren 19:09

Beleef Italiƫ in Alphen aan den Rijn

Osteria La Piazza heeft nog maar kort zijn deuren geopend. Het restaurant heeft zich laten inspireren door Italië, waar een Osteria een ontmoetingsplek voor vrienden en familie is. Maar Osteria La Piazza is meer dan dat. Je kan er namelijk ook lunchen, dineren en borrelen. En dat op z’n Italiaans!  

Politiek gisteren 18:03

Theater Castellum gaat volgende zomer op de schop

Theater Castellum is van juni tot en met oktober 2020 gesloten. Er is dan een grote verbouwing van onder meer de entree, kassa, garderobe, trappenhuizen en foyers. Ook wordt de horecakeuken verplaatst.

Politiek gisteren 17:17

Bedrijventerreinen kunnen niet zomaar worden bebouwd

Woningen in plaats van een bedrijventerrein is in theorie een mooie oplossing voor de woningnood. Wethouder Gerard van As wijst echter op de krapte voor vestiging van bedrijven in Alphen aan den Rijn.

Horeca gisteren 16:14

Geen gondelvaart meer, wat dan?

17 september 2019 wordt het eerste jaar zonder gondelvaart, toch is het niet stil in Alphen aan den Rijn. In het dorp zijn er veel andere dingen te doen.