Algemeen

Alphen telt bijna 200 speellocaties

Alphen aan den Rijn telt in totaal 194 speellocaties op dit moment. In de gehele gemeente zijn dit er zelfs 355, met bijna 1.800 speeltoestellen.

Op 6 juni wordt de nieuwe natuurspeeltuin aan het Zwarte Pad in Boskoop officieel geopend. Ook in Alphen aan den Rijn zijn er vier natuurspeeltuinen, waaronder aan het Weteringpad en Sandenburg. 

Via de buitenspeelkaart brengt de gemeente alle speellocaties in kaart. Hierin wordt aangegeven waar de speellocaties zich bevinden maar ook wat voor type speellocatie het is. Er wordt ongescheid gemaakt in de grootte van de speelplekken, of het een vereniging en sportclub is, een kinderboerderij of bijvoorbeeld een openbaar schoolplein. Je bekijkt alle speelplekken in deze PDF. De gemeente lanceert binnenkort ook een digitale kaart zodat je het overzicht gemakkelijk op je mobiel kunt openen.

Naar welke speelplek ga jij het liefst met jouw kinderen?


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.