Archieffoto Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: 110 nieuwbouwwoningen aan de Stuyvesantlaan

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week nieuwbouwproject De Harmonie aan de Stuyvesantenlaan, waar wonen, winkelen en water samenkomen.

Op de voormalige locatie van Wolters Kluwer/Samsom aan de Stuyvesantlaan, ten noordwesten van het stadscentrum, verrijst een nieuw stedelijk gebied, waar in een prettige omgeving gewoond, gewerkt, gewinkeld en gerecreëerd zal worden. Dit nieuwbouwproject draagt de naam De Harmonie, waarbij wonen, winkelen en water de belangrijkste kenmerken zijn.

In totaal worden er 101 driekamerappartementen en negen penthouses gerealiseerd, verdeeld over drie appartementengebouwen. Deze gebouwen hebben allemaal een naam gekregen die verwijst naar een componist: Andriessen, Beethoven en Chopin. Met aan de ene kant De Baronie en aan de andere kant het groen van het Heempad en het park van Avifauna, is het een gewilde locatie.

Het is een bijzonder project, want De Harmonie is één van de laatste grote inbreidingsprojecten in de bestaande omgeving Alphen aan den Rijn. Om tegemoet te komen aan het tekort aan betaalbare (nieuwbouw) woningen in Alphen aan den Rijn zullen er in plan De Harmonie gefaseerd enkele honderden appartementen worden gebouwd: van klein tot groot; voor eenpersoonshuishoudens en meerpersoonshuishoudens; en voor alle leeftijden.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:09

Vier de liefde bij McDonald's Alphen aan den Rijn

Valentijnsdag. De dag van de liefde. Om die dag te vieren organiseert McDonald's op 14 februari diverse leuke acties. Wil jij weten wat je kan verwachten die dag? Lees dan snel verder.

Politie en handhaving gisteren 16:18

Sorteerbedrijf treft mogelijk explosief aan

Op vrijdagochtend 27 januari werd de politie naar een bedrijf, gespecialiseerd in het sorteren van metalen, aan de Tankval in Alphen aan den Rijn gestuurd. Medewerkers van het sorteerbedrijf hadden hier tijdens werkzaamheden mogelijk een explosief aangetroffen.

Werkzaamheden gisteren 15:24

Dit gaat er gebeuren tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan Rijndijk-Oost

Op dinsdag 7 februari starten de werkzaamheden voor het onderhoud aan de Rijndijk-Oost. Tijdens de werkzaamheden zal het gedeelte tussen De Hoorn en het Oostvaartpad afgesloten zijn voor alle gemotoriseerd doorgaand verkeer. Maar wat voor werkzaamheden zullen er uitgevoerd worden?

Politie en handhaving gisteren 14:33

Politie gaat meer controleren op sluipverkeer bij de Oudshoornseweg

Dat je met de auto niet meer vanaf het begin van de Oudshoornseweg naar het eind kan wordt door sommige inwoners als vervelend ervaren. Je moet dan namelijk ‘helemaal omrijden’. Sommige weggebruikers kiezen daarom alsnog voor de korte route over de Oudshoornseweg, wat verboden is.

Advertorial Werken gisteren 13:39

Danny groeit bij Duijvelaar, van stagiair naar productmanager

Danny: “In 1995 deed ik mijn afstudeerproject van de Amsterdamse Scheepvaartschool bij Duijvelaar Pompen. Nu nog een baan; de behulpzame dames van de marketingafdeling van Duijvelaar hebben mij destijds geholpen met het schrijven van mijn sollicitatiebrief. Ik werd aangenomen en ik ben nu productmanager bij Duijvelaar. Maar ik ben daar ooit begónnen als servicemonteur.”

Politie en handhaving gisteren 12:46

Auto-inbraak Kerk en Zanen: dashboard van een BMW verwijderd

In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 januari heeft er een auto-inbraak plaatsgevonden in Kerk en Zanen. De daders gingen niet met lege handen naar huis. Zij hebben het dashboard van de BMW meegenomen.