Archieffoto Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: 110 nieuwbouwwoningen aan de Stuyvesantlaan

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week nieuwbouwproject De Harmonie aan de Stuyvesantenlaan, waar wonen, winkelen en water samenkomen.

Op de voormalige locatie van Wolters Kluwer/Samsom aan de Stuyvesantlaan, ten noordwesten van het stadscentrum, verrijst een nieuw stedelijk gebied, waar in een prettige omgeving gewoond, gewerkt, gewinkeld en gerecreëerd zal worden. Dit nieuwbouwproject draagt de naam De Harmonie, waarbij wonen, winkelen en water de belangrijkste kenmerken zijn.

In totaal worden er 101 driekamerappartementen en negen penthouses gerealiseerd, verdeeld over drie appartementengebouwen. Deze gebouwen hebben allemaal een naam gekregen die verwijst naar een componist: Andriessen, Beethoven en Chopin. Met aan de ene kant De Baronie en aan de andere kant het groen van het Heempad en het park van Avifauna, is het een gewilde locatie.

Het is een bijzonder project, want De Harmonie is één van de laatste grote inbreidingsprojecten in de bestaande omgeving Alphen aan den Rijn. Om tegemoet te komen aan het tekort aan betaalbare (nieuwbouw) woningen in Alphen aan den Rijn zullen er in plan De Harmonie gefaseerd enkele honderden appartementen worden gebouwd: van klein tot groot; voor eenpersoonshuishoudens en meerpersoonshuishoudens; en voor alle leeftijden.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:43

Wet 'n Wild Beachfestival weer een groot succes

Afgelopen weekend vond de zesde editie van het Wet 'n Wild Beachfestival plaats. Met grote namen zoals Benny Rodrigues en Jonna Fraser was het house en urban festival weer een groot succes.

Kinderen vandaag 11:06

49e editie Huttenbouw van start gegaan

Maandagochtend 8 augustus is de 49e editie van de Huttenbouw van start gegaan. Op de nieuwe locatie aan de Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX zal de komende week volop gebouwd en getimmerd worden. 

Weekoverzicht gisteren 16:27

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 31 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een volledig uitgebrande woning en brand in de Ridderbuurt tot aan de redding van een pasgeboren kalfje. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.