Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: 110 nieuwbouwwoningen aan de Stuyvesantlaan

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week nieuwbouwproject De Harmonie aan de Stuyvesantenlaan, waar wonen, winkelen en water samenkomen.

Op de voormalige locatie van Wolters Kluwer/Samsom aan de Stuyvesantlaan, ten noordwesten van het stadscentrum, verrijst een nieuw stedelijk gebied, waar in een prettige omgeving gewoond, gewerkt, gewinkeld en gerecreëerd zal worden. Dit nieuwbouwproject draagt de naam De Harmonie, waarbij wonen, winkelen en water de belangrijkste kenmerken zijn.

In totaal worden er 101 driekamerappartementen en negen penthouses gerealiseerd, verdeeld over drie appartementengebouwen. Deze gebouwen hebben allemaal een naam gekregen die verwijst naar een componist: Andriessen, Beethoven en Chopin. Met aan de ene kant De Baronie en aan de andere kant het groen van het Heempad en het park van Avifauna, is het een gewilde locatie.

Het is een bijzonder project, want De Harmonie is één van de laatste grote inbreidingsprojecten in de bestaande omgeving Alphen aan den Rijn. Om tegemoet te komen aan het tekort aan betaalbare (nieuwbouw) woningen in Alphen aan den Rijn zullen er in plan De Harmonie gefaseerd enkele honderden appartementen worden gebouwd: van klein tot groot; voor eenpersoonshuishoudens en meerpersoonshuishoudens; en voor alle leeftijden.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:22

Let op: maandag testbericht NL-Alert

Niet schrikken als je maandag 6 december om 12:00 uur een luid en doordringend alarmgeluid hoort. Er wordt dan namelijk een testbericht van NL-Alert verstuurd.

Sport gisteren 15:37

Uitshirts Zaterdag 3 van Alphense Boys zijn heel bijzonder

Zaterdag 3 van Alphense Boys loopt sinds kort in een wel heel bijzonder uitshirt. Met behulp van sponsor Alphens.nl en SERA Business Design en dankzij de bijdrage die de club geeft aan de inmiddels 14 seniorenteams, werd een zwart outfit met een bijzondere opdruk aangeschaft. Achterop staan niet de echte namen van de spelers vermeld, maar hun bijnamen. En de rugnummers zijn ook allesbehalve traditioneel.

Sport gisteren 14:50

Loop de 20 van Alphen met Alphens.nl en Fort Alpha

De 20 van Alphen komt er weer aan! Loop jij mee met team Alphens.nl - Fort Alpha? Je krijgt niet alleen een startbewijs en een dry running shirt, maar ook wekelijkse hardlooptrainingen en twee gratis consumpties.

Werken gisteren 13:08

Het nieuwe vacature aanbod van week 48

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.