Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: Archeon wordt omringd door woningen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer Museumpark Archeon, dat tegenwoordig midden in een woonwijk ligt.

Museumpark Archeon, iedere Alphenaar is er wel een aantal keer geweest. Het openluchtmuseum werd in 1994 in het zuiden van Alphen geopend. Het is tot op de dag van vandaag een plek waar de geschiedenis van Nederland, met in het bijzonder de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen, tot leven komt.

Aanvankelijk zou Archeon veel groter worden dan het park nu is. Er waren vergevorderde plannen om een mono-rail van het station naar Archeon aan te leggen. Heftige protesten van aanwonenden en de slechte financiële situatie van het park, maakten dat de plannen niet doorgingen. In een veel realistischer opzet is het park met succes doorgestart en is er daarna nog het nodige bijgebouwd, zoals het museum.

Sinds de opening van Archeon is de omgeving behoorlijk veranderd. Toen het park opende, was het namelijk nog niet omgeven door woningen. Er werd toen volop gebouwd in de wijk Kerk en Zanen. Rondom het park verrezen door de jaren heen steeds meer woningen. Sinds het realiseren van villapark Burggooi, wat deels ligt op het voormalige terrein van Archeon, ligt het museumpark midden in een woonwijk.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.

Advertorial Overige vandaag 09:53

Misofonie groepstraining voor jongeren bij de Praktijk4Kids

Heeft jouw zoon/dochter last van misofonie? Het dagelijks leven kan er zo erg onder lijden, dat er behandeling nodig is. Bij de Praktijk4Kids wordt deze behandeling aangeboden door orthopedagoog Kayleigh Hillebrand.