Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: containers geven kleur aan het Alpherium

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week het Alpherium, dat met de vele containers van bovenaf een kleurrijk geheel vormt.

Aan de Boskoopseweg in Alphen ligt het Alpherium, naast de N11. Het is een transferium met een overslagcapaciteit van 200.000 TEU per jaar en een opslagruimte van 60.000 m2. Hiermee behoort het Alpherium tot een van de grootste binnenvaartterminals van Nederland. Door de ligging wordt het gezien als een vervoersknooppunt.

Vanuit het Alpherium vindt een dagelijkse vervoersdienst voor containertransport plaats. Dit gebeurt over het water, met de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen als eindbestemming. Als je er langs rijdt valt het niet direct op, maar van bovenaf is goed te zien dat de vele gekleurde containers voor een kleurrijk geheel zorgen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.