Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: containers geven kleur aan het Alpherium

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week het Alpherium, dat met de vele containers van bovenaf een kleurrijk geheel vormt.

Aan de Boskoopseweg in Alphen ligt het Alpherium, naast de N11. Het is een transferium met een overslagcapaciteit van 200.000 TEU per jaar en een opslagruimte van 60.000 m2. Hiermee behoort het Alpherium tot een van de grootste binnenvaartterminals van Nederland. Door de ligging wordt het gezien als een vervoersknooppunt.

Vanuit het Alpherium vindt een dagelijkse vervoersdienst voor containertransport plaats. Dit gebeurt over het water, met de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen als eindbestemming. Als je er langs rijdt valt het niet direct op, maar van bovenaf is goed te zien dat de vele gekleurde containers voor een kleurrijk geheel zorgen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek plein vandaag 14:36

D66 Alphen aan den Rijn is tegen gratis parkeren in centrum

D66 is tegen de invoering van de eerste anderhalf uur gratis parkeren in het stadscentrum en de verbinding die is gelegd met de Onroerend Zaak Belasting. Als uitruil zal de OZB voor winkeliers worden verhoogd.

Advertorial Winkels vandaag 13:04

Wijnen voor de koude winterdagen bij La Bodega ‘87

Krijg jij ook helemaal zin om het in huis gezellig te maken en een lekker uitgebreid herfstdiner op tafel te zetten? Daar hoort natuurlijk wel een heerlijke wijn bij van La Bodega ’87! Nu de herfst echt is begonnen kan je bij La Bodega ’87 terecht voor wijnen die goed bij dit seizoen passen.