Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: De Groene Kathedraal tussen de kwekerijen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week De Groene Kathedraal in Hazerswoude-Dorp, gelegen tussen de kwekerijen. 

Tussen Hazerswoude en Boskoop vind je de bijzondere wandeltuin De Groene Kathedraal. Het stuk land waar De Groene Kathedraal zich op bevindt is in 1999 gekocht door Tom en Conny van Dijk. Zij plantten daar een dubbele rij beuken, zetten er een grotachtige muur neer met een Mariabeeldje erin, voegden er een uitkijktoren aan toe en plantten vervolgens een wilde wingerd. Deze plant kweekt zichzelf en is inmiddels zo gegroeid dat het de vorm van een kathedraal heeft, waar de wandeltuin de naam aan te danken heeft.

In de wandeltuin is een grote variatie aan bomen, struiken en planten te zien, waardoor het voelt alsof je je in het buitenland waant. Zeker als de zon schijnt en de lucht blauw is. Als je in de wandeltuin loopt zorgt de begroeiing voor een mooi beeld, maar van bovenaf levert het ook een fraai plaatje op. Vanuit dat perspectief is namelijk goed te zien dat De Groene Kathedraal omringd is door smalle sloten en een vlak uitgestrekt polderlandschap. De molen die nabij de wandeltuin ligt, maakt het plaatje helemaal af. Hollandser kun je het bijna niet krijgen.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.

groene kathedraal hazerswoude dronefoto 2.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Horeca gisteren 20:05

Alphense horeca weer open: we hebben jullie gemist

Namens All4Finance, Alphen Marketing, Bibliotheek Rijn en Venen, Carwash Easy and Go, Dool Assurantiën, JansenDeJong, Kocomon, Planet Gaming, Rijschool Joe en WikiWork: Alphense horeca, wat hebben we jullie gemist!

Coronavirus in Alphen gisteren 19:18

Versoepelingen aangekondigd: bijna alles open tot 22:00 uur

Cafés, restaurants, theaters en bioscopen mogen vanaf woensdag hun deuren weer openen, maar moeten wel om 22:00 uur sluiten. Bezoekers moeten bij binnenkomst wel een geldig coronatoegangsbewijs laten zien.

Te zien op televisie/online gisteren 17:10

Bijrol voor Alphense Patrick in serie Mocro Maffia

Een rol in de populaire serie Mocro Maffia is iets waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen, maar niet voor Patrick Vermeulen. Hij heeft namelijk een bijrol in het nieuwste seizoen van de Videoland serie te pakken.

Advertorial Werken gisteren 15:36

Storm Uitzendbureau kijkt verder dan het CV van de kandidaat

In vele sectoren is vandaag de dag de vraag naar personeel groter dan het aanbod. Storm Uitzendbureau krijgt diverse aanvragen om kandidaten te werven. Op de ouderwetse manier selecteren op basis van gevraagde opleiding en werkervaring, is dan niet altijd meer mogelijk. Maar er is licht aan het einde van de tunnel, want bij Storm Uitzendbureau kijken ze verder dan alleen het CV, waardoor ze verrassend goede matches kunnen maken.

Te zien op televisie/online gisteren 14:49

Bjorn Remmerswaal presenteert samen met Lisa Michels nieuw online programma

In het nieuwe online programma Bjorn en Lisa on the road neemt de Alphense presentator Bjorn Remmerswaal de kijker samen met presentator Lisa Michels in zeven online afleveringen mee tijdens een autorally door het Oostenrijkse Tirol en het Noorden van Italië.