Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: De Groene Kathedraal tussen de kwekerijen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week De Groene Kathedraal in Hazerswoude-Dorp, gelegen tussen de kwekerijen. 

Tussen Hazerswoude en Boskoop vind je de bijzondere wandeltuin De Groene Kathedraal. Het stuk land waar De Groene Kathedraal zich op bevindt is in 1999 gekocht door Tom en Conny van Dijk. Zij plantten daar een dubbele rij beuken, zetten er een grotachtige muur neer met een Mariabeeldje erin, voegden er een uitkijktoren aan toe en plantten vervolgens een wilde wingerd. Deze plant kweekt zichzelf en is inmiddels zo gegroeid dat het de vorm van een kathedraal heeft, waar de wandeltuin de naam aan te danken heeft.

In de wandeltuin is een grote variatie aan bomen, struiken en planten te zien, waardoor het voelt alsof je je in het buitenland waant. Zeker als de zon schijnt en de lucht blauw is. Als je in de wandeltuin loopt zorgt de begroeiing voor een mooi beeld, maar van bovenaf levert het ook een fraai plaatje op. Vanuit dat perspectief is namelijk goed te zien dat De Groene Kathedraal omringd is door smalle sloten en een vlak uitgestrekt polderlandschap. De molen die nabij de wandeltuin ligt, maakt het plaatje helemaal af. Hollandser kun je het bijna niet krijgen.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.

groene kathedraal hazerswoude dronefoto 2.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 16:36

Hermitage: The Power of Art film én college

Na de special met Frida Kahlo organiseert Parkvilla een passe-partout met de film De Hermitage: The Power of Art. Voorafgaand aan de indrukwekkende film geeft kunsthistorica en docente Karin Braamhorst een inleiding.

Wonen en bouwen gisteren 15:10

Het is goed gesteld met het onderhoud van sociale huurwoningen in Alphen

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat zeker 80.000 sociale huurwoningen in Nederland flinke gebreken vertonen. Veel woningen scoren slecht of zeer slecht. In Alphen aan den Rijn blijkt dat mee te vallen. En daar is woningcorporatie Woonforte maar wat trots op.

Blog Sport gisteren 14:29

VC Castellum JA1 begint het seizoen met winst

Afgelopen vrijdag 17 september nam de JA1 onder support van de thuistribune het op tegen de JA1 van Leython DC Leiderdorp. De teams hadden elkaar niet lang hoeven te missen, aangezien een week geleden de Alphenaren 4-0 van Leython gewonnen hadden in een oefenwedstrijd. Overmoedigheid weerhield het team er echter niet van om opnieuw een topwedstrijd neer te zetten. De uitslag van de wedstrijd was 4-0 voor Castellum.