Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: De Groene Kathedraal tussen de kwekerijen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week De Groene Kathedraal in Hazerswoude-Dorp, gelegen tussen de kwekerijen. 

Tussen Hazerswoude en Boskoop vind je de bijzondere wandeltuin De Groene Kathedraal. Het stuk land waar De Groene Kathedraal zich op bevindt is in 1999 gekocht door Tom en Conny van Dijk. Zij plantten daar een dubbele rij beuken, zetten er een grotachtige muur neer met een Mariabeeldje erin, voegden er een uitkijktoren aan toe en plantten vervolgens een wilde wingerd. Deze plant kweekt zichzelf en is inmiddels zo gegroeid dat het de vorm van een kathedraal heeft, waar de wandeltuin de naam aan te danken heeft.

In de wandeltuin is een grote variatie aan bomen, struiken en planten te zien, waardoor het voelt alsof je je in het buitenland waant. Zeker als de zon schijnt en de lucht blauw is. Als je in de wandeltuin loopt zorgt de begroeiing voor een mooi beeld, maar van bovenaf levert het ook een fraai plaatje op. Vanuit dat perspectief is namelijk goed te zien dat De Groene Kathedraal omringd is door smalle sloten en een vlak uitgestrekt polderlandschap. De molen die nabij de wandeltuin ligt, maakt het plaatje helemaal af. Hollandser kun je het bijna niet krijgen.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.

groene kathedraal hazerswoude dronefoto 2.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.