Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: De Groene Kathedraal tussen de kwekerijen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week De Groene Kathedraal in Hazerswoude-Dorp, gelegen tussen de kwekerijen. 

Tussen Hazerswoude en Boskoop vind je de bijzondere wandeltuin De Groene Kathedraal. Het stuk land waar De Groene Kathedraal zich op bevindt is in 1999 gekocht door Tom en Conny van Dijk. Zij plantten daar een dubbele rij beuken, zetten er een grotachtige muur neer met een Mariabeeldje erin, voegden er een uitkijktoren aan toe en plantten vervolgens een wilde wingerd. Deze plant kweekt zichzelf en is inmiddels zo gegroeid dat het de vorm van een kathedraal heeft, waar de wandeltuin de naam aan te danken heeft.

In de wandeltuin is een grote variatie aan bomen, struiken en planten te zien, waardoor het voelt alsof je je in het buitenland waant. Zeker als de zon schijnt en de lucht blauw is. Als je in de wandeltuin loopt zorgt de begroeiing voor een mooi beeld, maar van bovenaf levert het ook een fraai plaatje op. Vanuit dat perspectief is namelijk goed te zien dat De Groene Kathedraal omringd is door smalle sloten en een vlak uitgestrekt polderlandschap. De molen die nabij de wandeltuin ligt, maakt het plaatje helemaal af. Hollandser kun je het bijna niet krijgen.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.

groene kathedraal hazerswoude dronefoto 2.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 15:21

Bijzondere voorstelling over Afasie tijdens Week van Ontmoeten en Verbinden

De Week van de Afasie 2022 vindt plaats van 1 tot en met 8 oktober 2022. Dit jaar is het thema: "afasie zoekt verbinding". Omdat Castellum als partner nauw betrokken is bij de Week van Ontmoeten en Verbinden, biedt het theater de voorstelling ‘Breeknacht’ tegen een speciaal tarief aan tijdens deze themaweek. 

Gemeente gisteren 14:09

Bladkorven terug in de Alphense straten

In de herfst vallen de bladeren van de bomen, wat voor het nodige ongemak kan zorgen. Vanaf half oktober plaatst de gemeente daarom weer bladkorven in de straten in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Werken gisteren 12:42

De nieuwste vacatures van week 38

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Limesjaar 2022 gisteren 11:56

ROMEINEN Reiswagen

Toen het Romeinse leger eenmaal langs de grensrivier ingeburgerd was, werd al snel duidelijk dat de Romeinse manier van leven ook in de grensstreken gewoon werd voortgezet. En dus werd langs de grens een Romeinse weg aangelegd, die gebruikt werd door het leger en de inwoners.

Advertorial Overige gisteren 10:35

Nieuwe reeks seniorencolleges met Open Maakplaats

Het is nooit te laat om te leren. Bibliotheek Rijn en Venen en Stichting OGJG organiseren daarom een nieuwe reeks seniorencolleges over Slimme Computers, speciaal voor de nieuwsgierige 55+er. 

Nationale Sportweek 2022 gisteren 09:10

Nationale Sportweek: terugblik vrijdag en vooruitblik laatste weekend

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september 2022 om draait. Benieuwd wat er vrijdag allemaal te beleven was? Bekijk hier de foto's! We blikken ook gelijk vooruit op het laatste weekend.