Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: De Groene Kathedraal tussen de kwekerijen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week De Groene Kathedraal in Hazerswoude-Dorp, gelegen tussen de kwekerijen. 

Tussen Hazerswoude en Boskoop vind je de bijzondere wandeltuin De Groene Kathedraal. Het stuk land waar De Groene Kathedraal zich op bevindt is in 1999 gekocht door Tom en Conny van Dijk. Zij plantten daar een dubbele rij beuken, zetten er een grotachtige muur neer met een Mariabeeldje erin, voegden er een uitkijktoren aan toe en plantten vervolgens een wilde wingerd. Deze plant kweekt zichzelf en is inmiddels zo gegroeid dat het de vorm van een kathedraal heeft, waar de wandeltuin de naam aan te danken heeft.

In de wandeltuin is een grote variatie aan bomen, struiken en planten te zien, waardoor het voelt alsof je je in het buitenland waant. Zeker als de zon schijnt en de lucht blauw is. Als je in de wandeltuin loopt zorgt de begroeiing voor een mooi beeld, maar van bovenaf levert het ook een fraai plaatje op. Vanuit dat perspectief is namelijk goed te zien dat De Groene Kathedraal omringd is door smalle sloten en een vlak uitgestrekt polderlandschap. De molen die nabij de wandeltuin ligt, maakt het plaatje helemaal af. Hollandser kun je het bijna niet krijgen.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.

groene kathedraal hazerswoude dronefoto 2.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:45

Zoveel nieuwbouwwoningen kreeg Alphen erbij in 2022

Nederland bevindt zich in een woningcrisis. Ook Alphenaren merken dat er hoge nood is voor woningen. Om uit de crisis te komen zullen veel woningen gebouwd moeten worden. In 2022 werd landelijk daarom het hoogste aantal nieuwbouwwoningen opgeleverd in het afgelopen decennium.

Sport vandaag 15:38

Ajax: "Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer Ajax"

Vorige week werd de 39-jarige Alphenaar en oud-voetballer John Heitinga naar voren geschoven als interim-trainer bij Ajax na het ontslag van Schreuder. Ajax maakt nu bekend dat Heitinga het seizoen als hoofdtrainer af zal maken.

Gemeente vandaag 13:12

Gemeente stelt groot geldbedrag beschikbaar voor kadevervanging Aarkade

Al zo’n vijftien jaar is de gemeente Alphen aan den Rijn bezig met het ontwikkelen van Stadshart Lage Zijde. Naast het bouwen en vernieuwen van woningen op meerdere locaties zal ook de openbare ruimte aangepakt worden. Daarvoor heeft de gemeente ruim een miljoen opzij gezet.

Advertorial Sport vandaag 12:01

Lodge Alphen Après-ski Feest

Jetzt Gehts Los! Over enkele weken vindt de eerste editie van het Lodge Alphen Après-ski Feest plaats. Trek je skipak maar uit de kast want op 18 februari gaan ze weer los in de Biergarten. Samen met de DJ en La Chouffe wordt er een spetterend feest van gemaakt. Bestel snel je ticket want vol = vol.

Rechtszaak vandaag 11:08

Alphense ambtenaren omgekocht door aannemer

Wat doe je als aannemer als je extra klussen wil in de gemeente en wil kunnen winnen van je concurrenten? Een 67-jarige aannemer uit Bodegraven wordt verdacht van het omkopen van ambtenaren om zo een streepje voor te hebben.