Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.

Midden in de wijk Kerk en Zanen ligt het Europapark, dat in zuidelijke richting uitloopt in de Alphense Wetering. Met de komst van de wijk begin jaren '90, werd ook het Europapark gerealiseerd. Het is wat ze noemen een stedelijk park, waarbij deels de oorspronkelijke structuur van het polderlandschap is behouden. De vormgeving van het park is gebaseerd op de werking van het perspectief. 

Het gebruik van het Europapark wordt gedomineerd door het verkeer. De as van het park is meer verkeersruimte dan verblijfsgebied. Maar daar omheen zijn diverse verblijfsplekken gecreëerd, waardoor het park voor alle leeftijden toegankelijk is. Kinderen vermaken zich in de speeltuin, pubers bij het skatepark of de shelter en volwassenen op de tennisbaan of gewoon voor een rondje wandelen. Door de toevoeging van bankjes biedt het ook een plek om te aanschouwen. Hiermee heeft het park echt een wijkfunctie. 

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Rechtszaak gisteren 18:29

Rechtbank oordeelt: celstraf voor complotdenker

Zaterdag protesteerde een groep mensen bij de Alphense gevangenis nog voor het vrijlaten van complotdenker Wouter Raatgever (53). Maar vrijlating zit er voorlopig nog niet in. De 53-jarige is veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Politie gisteren 17:02

Man is rijbewijs kwijt nadat hij met slok te veel op ging rijden

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni heeft een Alphense bestuurder wel heel diep in het glaasje gekeken. De 20-jarige man blies als beginnend bestuurder maar liefst 560 UG/L. Dat is meer dan zes keer zoveel als de toegestane hoeveelheid. 

Winacties tien jaar Alphens gisteren 15:38

WINNEN: één jaar lang gratis friet van Bram Ladage

Houd jij wel van goudgele, knapperige én handgesneden friet? Let dan op, want als je dinsdag 22 juni een frietje koopt bij Bram Ladage, maak je kans op één jaar lang gratis friet*!