Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.

Midden in de wijk Kerk en Zanen ligt het Europapark, dat in zuidelijke richting uitloopt in de Alphense Wetering. Met de komst van de wijk begin jaren '90, werd ook het Europapark gerealiseerd. Het is wat ze noemen een stedelijk park, waarbij deels de oorspronkelijke structuur van het polderlandschap is behouden. De vormgeving van het park is gebaseerd op de werking van het perspectief. 

Het gebruik van het Europapark wordt gedomineerd door het verkeer. De as van het park is meer verkeersruimte dan verblijfsgebied. Maar daar omheen zijn diverse verblijfsplekken gecreëerd, waardoor het park voor alle leeftijden toegankelijk is. Kinderen vermaken zich in de speeltuin, pubers bij het skatepark of de shelter en volwassenen op de tennisbaan of gewoon voor een rondje wandelen. Door de toevoeging van bankjes biedt het ook een plek om te aanschouwen. Hiermee heeft het park echt een wijkfunctie. 

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Politiek gisteren 19:48

MINERVA God voor ons allen

Ik lees net in de media dat het in het Groene Hart Alphen-Stad is waar de grootste stress zit. Ruim 20 procent van de inwoners heeft er last van. Dat vind ik niet echt verbazingwekkend, want elke stad veroorzaakt stress.

Politiek gisteren 19:08

Alphense begraafplaatsen worden optimaal ingericht

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft vastgesteld dat wethouder Gert-Jan Schotanus aan de slag kan met het meest optimale scenario voor de toekomst van de Alphense begraafplaatsen. Wel wil de raad ook natuur begraven mogelijk maken en zij wil geen tariefverhoging voor 2022.

Politiek gisteren 18:41

"Alphen mag blij zijn met zo’n belegger voor de Sacharovlaan"

Wethouder Gerard van As is net als de gemeenteraad verrast door de verkoop van het geplande appartementencomplex aan de Sacharovlaan. Maar, de verkoop is niet per definitie negatief. "Alphen mag blij zijn met een belegger als het Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer."

Advertorial Kinderen gisteren 17:06

EMDR, behandeling bij trauma en angst – De Praktijk4Kids helpt

Bij De Praktijk4Kids worden veel kinderen geholpen met behulp van EMDR. EMDR is een behandelmethode die vooral wordt toegepast bij trauma, maar ook bij andere klachten zoals angsten. In deze blog lees je wanneer er gebruik gemaakt kan worden van EMDR en wat het precies inhoudt.

Alphense Zendmast gisteren 16:17

Alphense zendmast paars verlicht voor verjaardag

Sinds vorig jaar is het mogelijk om de Alphense zendmast te verlichten voor de verjaardag van een dierbare. De zendmast kleurt op vrijdag 15 oktober paars voor de verjaardag van Devin van den Berg.