Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: de horstenbuurt heeft de vorm van een rechthoek

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week de horstenbuurt, van bovenaf herkenbaar aan de rechthoekige vorm.

In de jaren 1970/1980 werd de wijk Ridderveld gebouwd in het noorden van Alphen aan den Rijn. De wijk Ridderveld bestrijkt een gebied van 437 hectare. Voor het bouwen van de wijk was zand nodig. Dit zand werd aan het Aarkanaal gewonnen, waardoor de Zegerplas is ontstaan. Momenteel wonen er zo’n 13.000 mensen, verspreid over verschillende buurten.

Eén van de buurten in Ridderveld is de horstenbuurt, die je hier afgebeeld ziet. De straatnamen in deze buurt, zoals Aalhorst, Binkhorst, Bronkhorst en Eikenhorst, bevatten het toponiem -horst. Dit is een historische benaming voor een met kreupelhout of hakhout begroeid, hoger gelegen stuk grond. De wijk bestaat voornamelijk uit rijtjeshuizen en kenmerkt zich door de rechthoekige vorm, met in het midden een groen ‘hart’ en aan de buitenrand een weg waar veel verkeer rijdt.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:22

Let op: maandag testbericht NL-Alert

Niet schrikken als je maandag 6 december om 12:00 uur een luid en doordringend alarmgeluid hoort. Er wordt dan namelijk een testbericht van NL-Alert verstuurd.

Sport gisteren 15:37

Uitshirts Zaterdag 3 van Alphense Boys zijn heel bijzonder

Zaterdag 3 van Alphense Boys loopt sinds kort in een wel heel bijzonder uitshirt. Met behulp van sponsor Alphens.nl en SERA Business Design en dankzij de bijdrage die de club geeft aan de inmiddels 14 seniorenteams, werd een zwart outfit met een bijzondere opdruk aangeschaft. Achterop staan niet de echte namen van de spelers vermeld, maar hun bijnamen. En de rugnummers zijn ook allesbehalve traditioneel.

Sport gisteren 14:50

Loop de 20 van Alphen met Alphens.nl en Fort Alpha

De 20 van Alphen komt er weer aan! Loop jij mee met team Alphens.nl - Fort Alpha? Je krijgt niet alleen een startbewijs en een dry running shirt, maar ook wekelijkse hardlooptrainingen en twee gratis consumpties.

Werken gisteren 13:08

Het nieuwe vacature aanbod van week 48

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.