Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: de horstenbuurt heeft de vorm van een rechthoek

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week de horstenbuurt, van bovenaf herkenbaar aan de rechthoekige vorm.

In de jaren 1970/1980 werd de wijk Ridderveld gebouwd in het noorden van Alphen aan den Rijn. De wijk Ridderveld bestrijkt een gebied van 437 hectare. Voor het bouwen van de wijk was zand nodig. Dit zand werd aan het Aarkanaal gewonnen, waardoor de Zegerplas is ontstaan. Momenteel wonen er zo’n 13.000 mensen, verspreid over verschillende buurten.

Eén van de buurten in Ridderveld is de horstenbuurt, die je hier afgebeeld ziet. De straatnamen in deze buurt, zoals Aalhorst, Binkhorst, Bronkhorst en Eikenhorst, bevatten het toponiem -horst. Dit is een historische benaming voor een met kreupelhout of hakhout begroeid, hoger gelegen stuk grond. De wijk bestaat voornamelijk uit rijtjeshuizen en kenmerkt zich door de rechthoekige vorm, met in het midden een groen ‘hart’ en aan de buitenrand een weg waar veel verkeer rijdt.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:43

Wet 'n Wild Beachfestival weer een groot succes

Afgelopen weekend vond de zesde editie van het Wet 'n Wild Beachfestival plaats. Met grote namen zoals Benny Rodrigues en Jonna Fraser was het house en urban festival weer een groot succes.

Kinderen vandaag 11:06

49e editie Huttenbouw van start gegaan

Maandagochtend 8 augustus is de 49e editie van de Huttenbouw van start gegaan. Op de nieuwe locatie aan de Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX zal de komende week volop gebouwd en getimmerd worden. 

Weekoverzicht gisteren 16:27

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 31 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een volledig uitgebrande woning en brand in de Ridderbuurt tot aan de redding van een pasgeboren kalfje. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.