Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: de symmetrie van het Burgemeester Visserpark

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Geniet dit keer van het Burgemeester Visserpark. 

Elke Alphenaar kent wel het Oude Raadhuis met het aangrenzende Burgemeester Visserpark. Met de twee straten die parallel aan elkaar lopen, is het Burgemeester Visserpark van bovenaf een lust voor het oog. Een kalm, symmetrisch beeld. Een wereld van verschil met de dag waarop de Tweede Wereldoorlog uitbrak en Alphen zo'n 15.000 gezinnen telde. Toen stond het Burgemeester Visserpark namelijk vol met een kleine 10.000 mensen die vanuit de Betuwe naar het Burgemeester Visserpark waren gevlucht. 

De naam heeft het park te danken aan, zoals de naam al weggeeft, burgemeester Visser. Voluit heette hij Carl Wilhelm Christiaan Theodoor Visser. In 1901 werd Visser burgemeester van de gemeente Alphen aan den Rijn. Toen Alphen op 1 januari 1918 samengevoegd werd met de gemeenten Aarlanderveen en Oudshoorn, was Visser tot zijn pensioen in 1923 ook burgemeester van de nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn. Visser overleed in 1934 op 84-jarige leeftijd in Den Haag. Zijn stoffelijk overschot werd begraven in Alphen aan den Rijn. 

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!