Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Het Prinses Irenebos ligt tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel, het Aarkanaal, de Zegerbaan en de Bloemenwijk en is maar liefst 24 hectare groot. Dit gebied is zo’n veertig jaar geleden aangelegd. Het bos is vernoemd naar prinses Irene in het kader van haar tachtigste verjaardag twee jaar geleden, als dank voor haar inzet om mensen de waarde en het belang van bomen voor een gezonde aarde in te laten zien.

Vanuit de lucht zie je goed het hart van het Prinses IreneBos. Dat is namelijk het deel in het midden van de foto in de vorm van drie bloemblaadjes. Op die plek in het bos vind je de insectenweide en de drie themabosjes eetbaar, bijen en klimaat. Deze themaroutes zijn voorzien van een QR-code. Als je die scant met je smartphone, verschijnt er daarna informatie over de bijbehorende boom of struik op je scherm.

Verderop in het Prinses IreneBos is ruimte voor de Galloway-kudde om te grazen. Met een afrastering van gaas, ruiterpoorten en veeroosters worden de Galloways afgeschermd van de rest van het natuurgebied. Daarnaast is het gebied voorzien van een tiny forest, speelbos, paddenpoelen, ruiterpaden en een kabouterpad. Dit laatste is gerealiseerd op initiatief van een inwoonster. Op dit pad kunnen kinderen op zoek naar kabouters en alles wat daarmee te maken heeft.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein vandaag 12:00

Kamerlid Mohammed Mohandis naar Alphen aan den Rijn

Zaterdag 30 september trappen GroenLinks en PvdA in Alphen aan den Rijn gezamenlijk de campagne af voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, samen met Kamerlid Mohammed Mohandis. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er in wijkcentrum Swaenswijk in Alphen aan den Rijn gesproken over de visie, de uitstraling en de uitvoering van de campagne. Alle geïnteresseerden in een groene en sociale toekomst zijn welkom.

Advertorial Theater vandaag 09:22

De Dansers opent het nieuwe dansseizoen in Castellum

Ze staan op de voorkant van de brochure en trappen het dansseizoen van Theater Castellum af: De Dansers. Een gezelschap uit Utrecht dat bekendstaat om hun dansconcerten met energieke moderne dans en livemuziek. Op dinsdag 26 september komt de groep dansers en muzikanten naar Alphen aan den Rijn met hun nieuwste voorstelling ‘Hush’.

Sport vandaag 08:02

Droomstart voor Alphia in de 2e klasse C

Alphia heeft de droomstart van de nieuwe competitie in de 2e klasse C te pakken. De oranjehemden wonnen de eerste wedstrijd met 4-2 van het Wassenaarse SVC'08.