Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Het Prinses Irenebos ligt tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel, het Aarkanaal, de Zegerbaan en de Bloemenwijk en is maar liefst 24 hectare groot. Dit gebied is zo’n veertig jaar geleden aangelegd. Het bos is vernoemd naar prinses Irene in het kader van haar tachtigste verjaardag twee jaar geleden, als dank voor haar inzet om mensen de waarde en het belang van bomen voor een gezonde aarde in te laten zien.

Vanuit de lucht zie je goed het hart van het Prinses IreneBos. Dat is namelijk het deel in het midden van de foto in de vorm van drie bloemblaadjes. Op die plek in het bos vind je de insectenweide en de drie themabosjes eetbaar, bijen en klimaat. Deze themaroutes zijn voorzien van een QR-code. Als je die scant met je smartphone, verschijnt er daarna informatie over de bijbehorende boom of struik op je scherm.

Verderop in het Prinses IreneBos is ruimte voor de Galloway-kudde om te grazen. Met een afrastering van gaas, ruiterpoorten en veeroosters worden de Galloways afgeschermd van de rest van het natuurgebied. Daarnaast is het gebied voorzien van een tiny forest, speelbos, paddenpoelen, ruiterpaden en een kabouterpad. Dit laatste is gerealiseerd op initiatief van een inwoonster. Op dit pad kunnen kinderen op zoek naar kabouters en alles wat daarmee te maken heeft.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:22

Let op: maandag testbericht NL-Alert

Niet schrikken als je maandag 6 december om 12:00 uur een luid en doordringend alarmgeluid hoort. Er wordt dan namelijk een testbericht van NL-Alert verstuurd.

Sport gisteren 15:37

Uitshirts Zaterdag 3 van Alphense Boys zijn heel bijzonder

Zaterdag 3 van Alphense Boys loopt sinds kort in een wel heel bijzonder uitshirt. Met behulp van sponsor Alphens.nl en SERA Business Design en dankzij de bijdrage die de club geeft aan de inmiddels 14 seniorenteams, werd een zwart outfit met een bijzondere opdruk aangeschaft. Achterop staan niet de echte namen van de spelers vermeld, maar hun bijnamen. En de rugnummers zijn ook allesbehalve traditioneel.

Sport gisteren 14:50

Loop de 20 van Alphen met Alphens.nl en Fort Alpha

De 20 van Alphen komt er weer aan! Loop jij mee met team Alphens.nl - Fort Alpha? Je krijgt niet alleen een startbewijs en een dry running shirt, maar ook wekelijkse hardlooptrainingen en twee gratis consumpties.

Werken gisteren 13:08

Het nieuwe vacature aanbod van week 48

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.