Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Het Prinses Irenebos ligt tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel, het Aarkanaal, de Zegerbaan en de Bloemenwijk en is maar liefst 24 hectare groot. Dit gebied is zo’n veertig jaar geleden aangelegd. Het bos is vernoemd naar prinses Irene in het kader van haar tachtigste verjaardag twee jaar geleden, als dank voor haar inzet om mensen de waarde en het belang van bomen voor een gezonde aarde in te laten zien.

Vanuit de lucht zie je goed het hart van het Prinses IreneBos. Dat is namelijk het deel in het midden van de foto in de vorm van drie bloemblaadjes. Op die plek in het bos vind je de insectenweide en de drie themabosjes eetbaar, bijen en klimaat. Deze themaroutes zijn voorzien van een QR-code. Als je die scant met je smartphone, verschijnt er daarna informatie over de bijbehorende boom of struik op je scherm.

Verderop in het Prinses IreneBos is ruimte voor de Galloway-kudde om te grazen. Met een afrastering van gaas, ruiterpoorten en veeroosters worden de Galloways afgeschermd van de rest van het natuurgebied. Daarnaast is het gebied voorzien van een tiny forest, speelbos, paddenpoelen, ruiterpaden en een kabouterpad. Dit laatste is gerealiseerd op initiatief van een inwoonster. Op dit pad kunnen kinderen op zoek naar kabouters en alles wat daarmee te maken heeft.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 17:12

Bij MijnTafel in de mooie Raadhuisstraat is het ‘elke dag anders’

In januari 2016 vestigde MijnTafel zich in de Raadhuisstraat. Acht en een half jaar later bloeit de zaak als nooit tevoren. In de vierde aflevering van reportages over de vernieuwde Raadhuisstraat het verhaal van MijnTafel, opgetekend door initiatiefneemster Janneke Vorenkamp.  

Evenement gisteren 16:59

Doe mee aan het Alphens Kampioenschap Blindproeven!

Heb je zin in een leuke uitdaging met familie, vrienden of collega’s? Schrijf je dan in voor het Alphens Kampioenschap Blindproeven op zaterdag 24 augustus tijdens het Alphens Wijn Event!

Politiek gisteren 14:28

Versoepeling van alcoholverbod in Gemeente Alphen aan den Rijn

Tot voor kort gold er een streng alcoholverbod in de openbare ruimte van de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Recentelijk heeft het college van burgemeester en wethouders echter besloten om deze regels te versoepelen. Het algehele alcoholverbod wordt niet langer proportioneel geacht, en daarom is er nu een gerichter beleid van kracht.