Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Het Prinses Irenebos ligt tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel, het Aarkanaal, de Zegerbaan en de Bloemenwijk en is maar liefst 24 hectare groot. Dit gebied is zo’n veertig jaar geleden aangelegd. Het bos is vernoemd naar prinses Irene in het kader van haar tachtigste verjaardag twee jaar geleden, als dank voor haar inzet om mensen de waarde en het belang van bomen voor een gezonde aarde in te laten zien.

Vanuit de lucht zie je goed het hart van het Prinses IreneBos. Dat is namelijk het deel in het midden van de foto in de vorm van drie bloemblaadjes. Op die plek in het bos vind je de insectenweide en de drie themabosjes eetbaar, bijen en klimaat. Deze themaroutes zijn voorzien van een QR-code. Als je die scant met je smartphone, verschijnt er daarna informatie over de bijbehorende boom of struik op je scherm.

Verderop in het Prinses IreneBos is ruimte voor de Galloway-kudde om te grazen. Met een afrastering van gaas, ruiterpoorten en veeroosters worden de Galloways afgeschermd van de rest van het natuurgebied. Daarnaast is het gebied voorzien van een tiny forest, speelbos, paddenpoelen, ruiterpaden en een kabouterpad. Dit laatste is gerealiseerd op initiatief van een inwoonster. Op dit pad kunnen kinderen op zoek naar kabouters en alles wat daarmee te maken heeft.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:43

Wet 'n Wild Beachfestival weer een groot succes

Afgelopen weekend vond de zesde editie van het Wet 'n Wild Beachfestival plaats. Met grote namen zoals Benny Rodrigues en Jonna Fraser was het house en urban festival weer een groot succes.

Kinderen vandaag 11:06

49e editie Huttenbouw van start gegaan

Maandagochtend 8 augustus is de 49e editie van de Huttenbouw van start gegaan. Op de nieuwe locatie aan de Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX zal de komende week volop gebouwd en getimmerd worden. 

Weekoverzicht gisteren 16:27

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 31 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een volledig uitgebrande woning en brand in de Ridderbuurt tot aan de redding van een pasgeboren kalfje. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.