Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: een stukje polderlandschap in Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week de groene strook in Kerk en Zanen, waar zich onder andere een natuurspeeltuin bevindt.

De Groene Vinger is een stukje polderlandschap midden in de wijk Kerk en Zanen, op de grens met Villapark Burggooi. Het natuurgebied wordt begrensd door straten en de fiets- en wandelstrook het Kroospad. Toen de wijk Kerk en Zanen werd ontwikkeld, maakte de groene strook onderdeel uit van het stedenbouwkundig plan. De bedoeling was om met deze stroken het omringende polderlandschap in de wijk terug te laten komen.

Jaren geleden bestond het idee om woningen op deze groene strook te bouwen. Dat idee ontstond toen Archeon zich vestigde en besloten werd dat Archeon en de wijk Kerk en Zanen gescheiden moesten worden door woningen. Er zouden enkele urban villa's gebouwd worden. Toen Archeon failliet ging en uiteindelijk een doorstart maakte, werd het museumpark verkleind en was het bouwen van woningen op deze groene strook van de baan. 

In 2014 is er een natuurspeeltuin aangelegd op deze groene strook. Dit is een plek waar kinderen zich kunnen vermaken op de speeltoestellen en kunnen spelen met zand, water en modder. Een paar jaar later zijn er nog enkele toevoegingen gedaan aan de Groene Vinger. Zo is er nu ook een bijentuin, een tiny forest, een kas en loopt er een kronkelend pad door het gebied met informatieborden om over het gebied te vertellen.

Groene vinger natuurspeeltuin natuur drone


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Politiek gisteren 20:01

MINERVA Gratis parkeren

Sinterklaas is vroeg dit jaar. De winkeliers in het Alphense stadshart krijgen een cadeautje: voortaan mogen bezoekers anderhalf uur gratis parkeren 'achter de slagbomen'. Het venijn zit in het woordje 'gratis'. Want, natuurlijk is het om de dooie dood niet gratis.

Verkeer en vervoer gisteren 17:24

Werkzaamheden aan het spoor in Alphen aan den Rijn in volle gang

Een lang weekend rijden er geen treinen van en naar Alphen aan den Rijn. Er worden namelijk werkzaamheden uitgevoerd aan het spoor. Dit om vanaf 13 december elk kwartier een trein te kunnen laten rijden tussen Alphen aan den Rijn en Utrecht Centraal.

Alphens Restaurantweek 2021 gisteren 16:36

Smullen van een heerlijk viergangen diner bij Lekker eten en drinken

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij Lekker eten en drinken leggen ze je in de watten met een viergangen diner.

Winactie Overige gisteren 15:57

Winnen: een volledig verzorgd avondje uit van Ladies Time-Out

Tijdens het volledig verzorgde avondje uit van Ladies Time-Out word je helemaal in de watten gelegd. Wij mogen een ticket weggeven! Wie van je vriendinnen, moeder, tante, buurvrouw of sterke powervrouw gun jij een heerlijk verzorgd avondje uit?

Advertorial Muziek gisteren 14:20

Zelfgeschreven popliedjes uitvoeren met een klassiek ensemble? Jazeker!

De Nieuwe Muziekschool Alphen heeft dit seizoen een bijzonder project: leerlingen van verschillende afdelingen van de NMSA schrijven een eigen liedje. Vervolgens wordt bij elk van deze liedjes een arrangement gemaakt met klassieke instrumenten, zoals viool, cello of harp.