Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: Groene Hart Lyceum en Topmavo vormen samen een campus

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de nieuwe schoolgebouwen aan de Tolstraat, het Groene Hart Lyceum en Groene Hart Topmavo. 

De eerste paal voor Groene Hart Topmavo ging in december 2017 de grond in. Hiermee werd het startsein gegeven voor het Masterplan Onderwijshuisvesting, wat een enorme impuls aan de kwaliteit van het onderwijs moet geven. Begin 2019 werd gestart met de bouw van het nieuwe Groene Hart Lyceum.

In het ontwerp van de nieuwe schoolgebouwen zijn de visie en de identiteit van de scholen vastgelegd. Er is ruimte voor het Technasium en voor kunst en cultuur (Lyceum) en voor ontplooiing van de individuele vaardigheden van de leerling in open leergebieden (Topmavo). De twee aparte gebouwen zijn door het materiaal- en kleurgebruik in het ontwerp visueel met elkaar verbonden.

Inmiddels zijn beide schoolgebouwen al enige tijd gereed, inclusief het vernieuwde sportgebouw dat voorzien is van de modernste sportvoorzieningen. Samen met de nieuwe Topmavo en het nieuwe sportgebouw vormt het Lyceum een open, veilige en overzichtelijke campus aan de Tolstraat. Zowel de Topmavo als het Lyceum zijn licht, kleurrijk en ruim ingedeeld, wat aansluit bij het onderwijs van de toekomst.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 13:27

De 20 van Ron: de voorbereiding van de eerste inschrijver Ron

De eerste inschrijving voor de editie van de 20 van Alphen in 2022 was van Alphenaar Ron Damstra (39). Met de openingsklassieker in het vooruitzicht, is dit een mooi moment om deze actieve hardloper eens te vragen naar zijn voorbereiding en hardloopervaring.

Blog Opinie vandaag 12:39

De kip en het ei

Het zijn roerige tijden. Eerst de coronacrisis, nu weer de wooncrisis. Maar we hebben een nieuwe regering (nou ja, nieuw?) die al de problemen gaat aanpakken. Toch?

Politiek vandaag 10:01

Gemeente betaalt kleine energiebesparende maatregelen

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een subsidie van ruim 7 ton ontvangen voor kleinschalige energiebesparing. Inwoners kunnen vouchers aanvragen voor aanschaf van onder meer tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen.