Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: Groene Hart Lyceum en Topmavo vormen samen een campus

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de nieuwe schoolgebouwen aan de Tolstraat, het Groene Hart Lyceum en Groene Hart Topmavo. 

De eerste paal voor Groene Hart Topmavo ging in december 2017 de grond in. Hiermee werd het startsein gegeven voor het Masterplan Onderwijshuisvesting, wat een enorme impuls aan de kwaliteit van het onderwijs moet geven. Begin 2019 werd gestart met de bouw van het nieuwe Groene Hart Lyceum.

In het ontwerp van de nieuwe schoolgebouwen zijn de visie en de identiteit van de scholen vastgelegd. Er is ruimte voor het Technasium en voor kunst en cultuur (Lyceum) en voor ontplooiing van de individuele vaardigheden van de leerling in open leergebieden (Topmavo). De twee aparte gebouwen zijn door het materiaal- en kleurgebruik in het ontwerp visueel met elkaar verbonden.

Inmiddels zijn beide schoolgebouwen al enige tijd gereed, inclusief het vernieuwde sportgebouw dat voorzien is van de modernste sportvoorzieningen. Samen met de nieuwe Topmavo en het nieuwe sportgebouw vormt het Lyceum een open, veilige en overzichtelijke campus aan de Tolstraat. Zowel de Topmavo als het Lyceum zijn licht, kleurrijk en ruim ingedeeld, wat aansluit bij het onderwijs van de toekomst.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.