Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: het Weteringpark brengt natuur in de wijk

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week het Weteringpark, een natuurgebied in de wijk Oudshoorn. 

Aan de Kalkovenweg in de wijk Oudshoorn ligt het Weteringpark. Het park is gelegen tussen het kanaal Heimanswetering, bedrijvenpark Heimanswetering en de woonhuizen in de Ambachten-, Feministen- en Schepenbuurt. De naam van het park is te danken aan de Heimanswetering, een afvoersloot voor polderwater, die al in de elfde eeuw gegraven is. In vergelijking tot andere parken in Alphen is het Weteringpark vrij nieuw. Pas in 1991 werd het park geopend.

Wie door het park wandelt, loopt of fietst, begeeft zich in een natuurgebied met water, bosjes en ruig grasland. Met ruim driehonderd soorten bomen, insecten, planten, paddenstoelen en vogels is er genoeg te zien en te bewonderen. De verharde wandel- en fietspaden maken dit nog een stukje makkelijker. Het is dan ook een geliefd recreatiegebied onder Alphenaren, vooral voor bewoners van de omliggende wijken.

Even tot rust komen kan door plaats te nemen op een van de bankjes langs de Heimanswetering. Daar heb je een mooi uitzicht op het polderlandschap, maar ook op de Vrouwfeestmolen. Deze molen is eigendom van de Rijnlandse Molenstichting. De watermolen, een riet gedekte, achtkante grondzeiler, wordt sinds de bouw in 1797 al zes generaties door dezelfde molenaarsfamilie bediend en bewoond.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Politiek gisteren 20:01

MINERVA Gratis parkeren

Sinterklaas is vroeg dit jaar. De winkeliers in het Alphense stadshart krijgen een cadeautje: voortaan mogen bezoekers anderhalf uur gratis parkeren 'achter de slagbomen'. Het venijn zit in het woordje 'gratis'. Want, natuurlijk is het om de dooie dood niet gratis.

Verkeer en vervoer gisteren 17:24

Werkzaamheden aan het spoor in Alphen aan den Rijn in volle gang

Een lang weekend rijden er geen treinen van en naar Alphen aan den Rijn. Er worden namelijk werkzaamheden uitgevoerd aan het spoor. Dit om vanaf 13 december elk kwartier een trein te kunnen laten rijden tussen Alphen aan den Rijn en Utrecht Centraal.

Alphens Restaurantweek 2021 gisteren 16:36

Smullen van een heerlijk viergangen diner bij Lekker eten en drinken

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij Lekker eten en drinken leggen ze je in de watten met een viergangen diner.

Winactie Overige gisteren 15:57

Winnen: een volledig verzorgd avondje uit van Ladies Time-Out

Tijdens het volledig verzorgde avondje uit van Ladies Time-Out word je helemaal in de watten gelegd. Wij mogen een ticket weggeven! Wie van je vriendinnen, moeder, tante, buurvrouw of sterke powervrouw gun jij een heerlijk verzorgd avondje uit?

Advertorial Muziek gisteren 14:20

Zelfgeschreven popliedjes uitvoeren met een klassiek ensemble? Jazeker!

De Nieuwe Muziekschool Alphen heeft dit seizoen een bijzonder project: leerlingen van verschillende afdelingen van de NMSA schrijven een eigen liedje. Vervolgens wordt bij elk van deze liedjes een arrangement gemaakt met klassieke instrumenten, zoals viool, cello of harp.