Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: het Weteringpark brengt natuur in de wijk

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week het Weteringpark, een natuurgebied in de wijk Oudshoorn. 

Aan de Kalkovenweg in de wijk Oudshoorn ligt het Weteringpark. Het park is gelegen tussen het kanaal Heimanswetering, bedrijvenpark Heimanswetering en de woonhuizen in de Ambachten-, Feministen- en Schepenbuurt. De naam van het park is te danken aan de Heimanswetering, een afvoersloot voor polderwater, die al in de elfde eeuw gegraven is. In vergelijking tot andere parken in Alphen is het Weteringpark vrij nieuw. Pas in 1991 werd het park geopend.

Wie door het park wandelt, loopt of fietst, begeeft zich in een natuurgebied met water, bosjes en ruig grasland. Met ruim driehonderd soorten bomen, insecten, planten, paddenstoelen en vogels is er genoeg te zien en te bewonderen. De verharde wandel- en fietspaden maken dit nog een stukje makkelijker. Het is dan ook een geliefd recreatiegebied onder Alphenaren, vooral voor bewoners van de omliggende wijken.

Even tot rust komen kan door plaats te nemen op een van de bankjes langs de Heimanswetering. Daar heb je een mooi uitzicht op het polderlandschap, maar ook op de Vrouwfeestmolen. Deze molen is eigendom van de Rijnlandse Molenstichting. De watermolen, een riet gedekte, achtkante grondzeiler, wordt sinds de bouw in 1797 al zes generaties door dezelfde molenaarsfamilie bediend en bewoond.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:09

Vier de liefde bij McDonald's Alphen aan den Rijn

Valentijnsdag. De dag van de liefde. Om die dag te vieren organiseert McDonald's op 14 februari diverse leuke acties. Wil jij weten wat je kan verwachten die dag? Lees dan snel verder.

Politie en handhaving gisteren 16:18

Sorteerbedrijf treft mogelijk explosief aan

Op vrijdagochtend 27 januari werd de politie naar een bedrijf, gespecialiseerd in het sorteren van metalen, aan de Tankval in Alphen aan den Rijn gestuurd. Medewerkers van het sorteerbedrijf hadden hier tijdens werkzaamheden mogelijk een explosief aangetroffen.

Werkzaamheden gisteren 15:24

Dit gaat er gebeuren tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan Rijndijk-Oost

Op dinsdag 7 februari starten de werkzaamheden voor het onderhoud aan de Rijndijk-Oost. Tijdens de werkzaamheden zal het gedeelte tussen De Hoorn en het Oostvaartpad afgesloten zijn voor alle gemotoriseerd doorgaand verkeer. Maar wat voor werkzaamheden zullen er uitgevoerd worden?

Politie en handhaving gisteren 14:33

Politie gaat meer controleren op sluipverkeer bij de Oudshoornseweg

Dat je met de auto niet meer vanaf het begin van de Oudshoornseweg naar het eind kan wordt door sommige inwoners als vervelend ervaren. Je moet dan namelijk ‘helemaal omrijden’. Sommige weggebruikers kiezen daarom alsnog voor de korte route over de Oudshoornseweg, wat verboden is.

Advertorial Werken gisteren 13:39

Danny groeit bij Duijvelaar, van stagiair naar productmanager

Danny: “In 1995 deed ik mijn afstudeerproject van de Amsterdamse Scheepvaartschool bij Duijvelaar Pompen. Nu nog een baan; de behulpzame dames van de marketingafdeling van Duijvelaar hebben mij destijds geholpen met het schrijven van mijn sollicitatiebrief. Ik werd aangenomen en ik ben nu productmanager bij Duijvelaar. Maar ik ben daar ooit begónnen als servicemonteur.”

Politie en handhaving gisteren 12:46

Auto-inbraak Kerk en Zanen: dashboard van een BMW verwijderd

In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 januari heeft er een auto-inbraak plaatsgevonden in Kerk en Zanen. De daders gingen niet met lege handen naar huis. Zij hebben het dashboard van de BMW meegenomen.