Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: het Weteringpark brengt natuur in de wijk

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week het Weteringpark, een natuurgebied in de wijk Oudshoorn. 

Aan de Kalkovenweg in de wijk Oudshoorn ligt het Weteringpark. Het park is gelegen tussen het kanaal Heimanswetering, bedrijvenpark Heimanswetering en de woonhuizen in de Ambachten-, Feministen- en Schepenbuurt. De naam van het park is te danken aan de Heimanswetering, een afvoersloot voor polderwater, die al in de elfde eeuw gegraven is. In vergelijking tot andere parken in Alphen is het Weteringpark vrij nieuw. Pas in 1991 werd het park geopend.

Wie door het park wandelt, loopt of fietst, begeeft zich in een natuurgebied met water, bosjes en ruig grasland. Met ruim driehonderd soorten bomen, insecten, planten, paddenstoelen en vogels is er genoeg te zien en te bewonderen. De verharde wandel- en fietspaden maken dit nog een stukje makkelijker. Het is dan ook een geliefd recreatiegebied onder Alphenaren, vooral voor bewoners van de omliggende wijken.

Even tot rust komen kan door plaats te nemen op een van de bankjes langs de Heimanswetering. Daar heb je een mooi uitzicht op het polderlandschap, maar ook op de Vrouwfeestmolen. Deze molen is eigendom van de Rijnlandse Molenstichting. De watermolen, een riet gedekte, achtkante grondzeiler, wordt sinds de bouw in 1797 al zes generaties door dezelfde molenaarsfamilie bediend en bewoond.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:43

Wet 'n Wild Beachfestival weer een groot succes

Afgelopen weekend vond de zesde editie van het Wet 'n Wild Beachfestival plaats. Met grote namen zoals Benny Rodrigues en Jonna Fraser was het house en urban festival weer een groot succes.

Kinderen vandaag 11:06

49e editie Huttenbouw van start gegaan

Maandagochtend 8 augustus is de 49e editie van de Huttenbouw van start gegaan. Op de nieuwe locatie aan de Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX zal de komende week volop gebouwd en getimmerd worden. 

Weekoverzicht gisteren 16:27

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 31 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een volledig uitgebrande woning en brand in de Ridderbuurt tot aan de redding van een pasgeboren kalfje. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.