Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: nieuwbouwwoningen Rode Dorp krijgen langzaam vorm

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week het Rode Dorp, waar de nieuwbouwwoningen langzaam vorm beginnen te krijgen.

In het Rode Dorp, ofwel het 'Rooie Dorp', woonden vroeger veelal arbeiders die in de dakpannenfabriek Oosthoek & Zoon werkten. Kenmerkend voor het Rode Dorp zijn de rode dakpannen op de woningen, waar de naam ook naar verwijst. 

Momenteel worden de woningen vernieuwd. De oude woningen maken plaats voor 172 nieuwe eengezinswoningen. Dit omdat de woningen nodig aan vervanging toe waren. Daarom is een plan gemaakt om de huurwoningen in de wijk te vernieuwen met nieuwbouwwoningen die voldoen aan de eisen van deze tijd. Het worden dan ook zogenaamde nul-op-de-meter-woningen.

De sloop van het eerste deel van de woningen werd een aantal maanden geleden al afgerond. Het officiële startsein voor het bouwen van de nieuwe woningen werd op 20 april gegeven. Nu, een maand later, beginnen de woningen langzaamaan vorm te krijgen. In het ontwerp van de nieuwe woningen worden elementen van de oude woningen verwerkt, zodat het karakter van het Rode Dorp zichtbaar blijft. 

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.