Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: Park Rijnstroom op z'n mooist

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week staan we stil bij de schoonheid van Park Rijnstroom.

Park Rijnstroom ademt tot op de dag van vandaag nog de sfeer van de buitenplaats van weleer. Tuinarchitect Hendrik Copijn ontwierp het park tientallen jaren geleden voor de Martha-Stichting. Veel delen van het park staan sinds 2001 op de Rijksmonumentenlijst, waaronder de zitbank aan de lobvormige vijver, de boomgaard en het pand waar ALFREDS tegenwoordig in is gevestigd. Voorheen was dat namelijk het centrale gebouw met badhuis van de Martha-Stichting.

Ten tijde van de Martha-Stichting was de tuin ingericht in Engelse landschapsstijl. De boomgaard, die stamde uit de tijd van de eerste bewoners van buitenplaats Rijnstroom (1720), bleef behouden. Het was toen een geliefde plek bij de kinderen die daar woonden en naar school gingen, al was het leven in de Martha-Stichting niet altijd even gemakkelijk. Het kindertehuis bleef tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw in gebruik. 

Nu is het nog altijd een plek waar veel Alphenaren graag komen. Zo vindt de Samenloop voor Hoop plaats in Park Rijnstroom en is er altijd wat te beleven op Koningsdag. Parkvilla organiseert dan namelijk Parkkunst, met live muziek, kunst en cultuur. En als de zon schijnt? Dan is het voor veel Alphenaren een mooie plek om te wandelen of te picknicken.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.

Advertorial Overige vandaag 09:53

Misofonie groepstraining voor jongeren bij de Praktijk4Kids

Heeft jouw zoon/dochter last van misofonie? Het dagelijks leven kan er zo erg onder lijden, dat er behandeling nodig is. Bij de Praktijk4Kids wordt deze behandeling aangeboden door orthopedagoog Kayleigh Hillebrand.