Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: Rijnplein staat vol met feestvierende Alphenaren

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Rijnplein, dat op Bevrijdingsdag vol stond met bezoekers.

Het Rijnplein wordt sinds de opening in 2005 door veel Alphenaren gezien als de centrale ontmoetingsplek in het Alphense centrum. De sinusvormige trap gemaakt van Chinees hardsteen, een grote oude boom waar een bank zich omheen krult, verlichting in de verharding en fraai vormgegeven lichtmasten. Stuk voor stuk elementen die zijn toegevoegd aan het Rijnplein om de gezelligheid en huiselijkheid te benadrukken.

Grenzend aan het Rijnplein staan diverse winkel- en woningbouwcomplexen, met in de plint van de gebouwen winkelruimtes en daarboven appartementen. Het meest kenmerkende complex is het markante Palazzo-complex. De frontons en beelden op de dakrand verwijzen naar de klassieke bouwkunst (Palladio) en indirect naar het Romeinse verleden van Alphen aan den Rijn.

Op het Rijnplein worden regelmatig evenementen georganiseerd. Zo vindt de Sinterklaasintocht er plaats en is er in de wintermaanden bijna elk jaar wel een schaatsbaan te vinden. In het verleden is het Rijnplein ook wel eens omgetoverd tot stadsstrand. Een groots evenement dat dit jaar voor de vijfde keer plaatsvond op het Rijnplein is het Alphens Bevrijdingsfestival, waar duizenden bezoekers op af kwamen. Als het aan de organisatie ligt, zullen ze het festival altijd midden in het Alphense centrum blijven houden. 

Alle delen in de serie ‘Alphen vanuit de lucht’ bekijk je hier.

Rijnplein (2)-MAIN.jpg
Op deze plek bevindt zich sinds 2005 het Rijnplein. Foto: Oud Alphen

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken gisteren 16:51

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 13

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Blog Satire Politiek gisteren 15:13

Dom? Je kan nog altijd raadslid worden

Gemeentepolitiek is vaak saai. Van de meeste punten op de raadsagenda staat van te voren al vast wat de uitkomst van een stemming zal zijn.

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 15:03

WIJdezorg behaalt zilver met Milieuthermometer Zorg

WIJdezorg, een organisatie met zeven zorglocaties in het Groene Hart, heeft zich gecertificeerd voor niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Op 28 maart 2023 nam bestuurder Marian van Roosmalen een van de certificaten in ontvangst.

Overige gisteren 11:23

Alphense Danjil te zien in ‘Better than Ever’ op RTL4

Op donderdag 6 april is de Alphense Danjil Tuhumena te zien op RTL4 tijdens het programma ‘Better than Ever’. Hij zal tijdens dit programma samen met vier andere zangers/zangeressen, Waylon en Martijn Krabbé terugkijken op de afgelopen elf jaar.

Advertorial Horeca gisteren 09:32

Vier Pasen met een heerlijk McDonald’s Paasontbijt

McDonald’s Alphen Drive viert Pasen samen met jou! Het is niet alleen bijna Pasen, maar het is ook bijna de eerste editie van het McDonald’s Paasontbijt, op eerste en tweede paasdag. Klinkt leuk, maar hoe ziet zoiets eruit?