Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: speeltuin en buurtvereniging Bloemhof

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het al ruim negentig jaar oude SBV Bloemhof.

In het Alphense centrum vind je tussen de woningen speeltuin en buurtvereniging Bloemhof. Wist je dat de speeltuin oorspronkelijk geen deel uitmaakte van het bouwplan ‘Bloemhof’? De gemeente besloot het plan in 1926 te wijzigen naar een ‘bouwplan met kinderspeelplaats’. Door een speeltuin aan het plan toe te voegen, werd gehoopt dat de verkoop van grond en de particuliere bouw aangemoedigd zouden worden.

In de jaren 1927-1930 vond de meeste bouwactiviteit plaats. De woningen veranderden in huizen van steen en er kwamen steeds meer buurtwinkels in de wijk. Op 22 mei 1930 was het moment daar dat speeltuin en buurtvereniging Bloemhof werd opgericht, een plek voor én van de buurt.  

Inmiddels zijn we ruim negentig jaar verder en is het nog altijd een plek voor jong en oud. Ouders en grootouders komen er graag met hun (klein)kinderen. Veel Alphenaren hebben dan ook mooie herinneringen aan de speeltuin. Sommige ouders kwamen er bijvoorbeeld zelf als kind en nemen nu hun eigen kinderen mee naar de speeltuin.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:43

Wet 'n Wild Beachfestival weer een groot succes

Afgelopen weekend vond de zesde editie van het Wet 'n Wild Beachfestival plaats. Met grote namen zoals Benny Rodrigues en Jonna Fraser was het house en urban festival weer een groot succes.

Kinderen vandaag 11:06

49e editie Huttenbouw van start gegaan

Maandagochtend 8 augustus is de 49e editie van de Huttenbouw van start gegaan. Op de nieuwe locatie aan de Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX zal de komende week volop gebouwd en getimmerd worden. 

Weekoverzicht gisteren 16:27

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 31 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een volledig uitgebrande woning en brand in de Ridderbuurt tot aan de redding van een pasgeboren kalfje. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.