Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: speeltuin en buurtvereniging Bloemhof

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het al ruim negentig jaar oude SBV Bloemhof.

In het Alphense centrum vind je tussen de woningen speeltuin en buurtvereniging Bloemhof. Wist je dat de speeltuin oorspronkelijk geen deel uitmaakte van het bouwplan ‘Bloemhof’? De gemeente besloot het plan in 1926 te wijzigen naar een ‘bouwplan met kinderspeelplaats’. Door een speeltuin aan het plan toe te voegen, werd gehoopt dat de verkoop van grond en de particuliere bouw aangemoedigd zouden worden.

In de jaren 1927-1930 vond de meeste bouwactiviteit plaats. De woningen veranderden in huizen van steen en er kwamen steeds meer buurtwinkels in de wijk. Op 22 mei 1930 was het moment daar dat speeltuin en buurtvereniging Bloemhof werd opgericht, een plek voor én van de buurt.  

Inmiddels zijn we ruim negentig jaar verder en is het nog altijd een plek voor jong en oud. Ouders en grootouders komen er graag met hun (klein)kinderen. Veel Alphenaren hebben dan ook mooie herinneringen aan de speeltuin. Sommige ouders kwamen er bijvoorbeeld zelf als kind en nemen nu hun eigen kinderen mee naar de speeltuin.

Bekijk hier alle delen van de serie ‘Alphen vanuit de lucht’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:22

Let op: maandag testbericht NL-Alert

Niet schrikken als je maandag 6 december om 12:00 uur een luid en doordringend alarmgeluid hoort. Er wordt dan namelijk een testbericht van NL-Alert verstuurd.

Sport gisteren 15:37

Uitshirts Zaterdag 3 van Alphense Boys zijn heel bijzonder

Zaterdag 3 van Alphense Boys loopt sinds kort in een wel heel bijzonder uitshirt. Met behulp van sponsor Alphens.nl en SERA Business Design en dankzij de bijdrage die de club geeft aan de inmiddels 14 seniorenteams, werd een zwart outfit met een bijzondere opdruk aangeschaft. Achterop staan niet de echte namen van de spelers vermeld, maar hun bijnamen. En de rugnummers zijn ook allesbehalve traditioneel.

Sport gisteren 14:50

Loop de 20 van Alphen met Alphens.nl en Fort Alpha

De 20 van Alphen komt er weer aan! Loop jij mee met team Alphens.nl - Fort Alpha? Je krijgt niet alleen een startbewijs en een dry running shirt, maar ook wekelijkse hardlooptrainingen en twee gratis consumpties.

Werken gisteren 13:08

Het nieuwe vacature aanbod van week 48

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.