Overige

Alphen verbruikt minder gas

Alphen heeft in 2018 minder gas verbruikt ten opzichte van 2017. Dit in tegenstelling tot het gemiddelde van heel Nederland.

Dit blijkt uit de recent bijgewerkte cijfers van het CBS. Het verbruik van gas daalde met 10m3, wat gelijk staat aan een daling van 0,8%, zo meldt het AD. Dit is het tweede opeenvolgende jaar waarin het gemiddelde gasverbruik van particuliere woningen in Alphen daalt, ook in 2017 was het gasverbuik al gedaald ten opzichte van 2016. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat het gemiddelde van heel Nederland wel is gestegen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wilhelmus op de boom
Gemeente vandaag 13:43

Wilhelmus op de boom

Eind april 1945 was het tij geheel ten gunsten van de geallieerden gekeerd. De bevrijding van het nog bezette deel van Nederland was slechts een kwestie van dagen. Het verschuiven van de avondklok van 8 naar 9 uur was een van de eerste tekenen van de naderende bevrijding. In de nacht van 28 op 29 april trouwden Adolf Hitler en Eva Braun. Op de 30e april pleegden ze zelfmoord.  Hitler werd opgevolgd door Groot-Admiraal Dönitz. Zijn belangrijkste opdracht volgens hemzelf was het leven van de Duitsers redden. Daartoe was overgave aan de geallieerden noodzakelijk.