Alphen verbruikt minder gas

Alphen heeft in 2018 minder gas verbruikt ten opzichte van 2017. Dit in tegenstelling tot het gemiddelde van heel Nederland.

Dit blijkt uit de recent bijgewerkte cijfers van het CBS. Het verbruik van gas daalde met 10m3, wat gelijk staat aan een daling van 0,8%, zo meldt het AD. Dit is het tweede opeenvolgende jaar waarin het gemiddelde gasverbruik van particuliere woningen in Alphen daalt, ook in 2017 was het gasverbuik al gedaald ten opzichte van 2016. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat het gemiddelde van heel Nederland wel is gestegen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen gisteren 17:29

Corona-proof naar school: de middelbare scholen zijn weer open

Uitgestippelde looproutes, pauzes in lokalen, kleine klassen en ‘terugkomdagen’. Er ging veel voorbereiding aan vooraf, maar de middelbare scholen in Alphen zijn er helemaal klaar voor om weer leerlingen te ontvangen.  

Natuur en recreatie gisteren 16:49

Babynieuws vanuit Avifauna

Hoera! Afgelopen weekend zijn er vier vogels geboren in Vogelpark Avifauna. De jonge dieren kun je bewonderen in de Tropenhal.

Politiek gisteren 15:58

Alphen wil regionale invulling Klimaatakkoord iets scherper

De gemeente Alphen aan den Rijn is het eens met de Regionale Energie Strategie (RES) van de Regio Holland Rijnland. Toch willen zowel burgemeester en wethouders als de politieke partijen een aantal aanscherpingen.

Calamiteiten gisteren 14:39

Fietser zwaargewond na aanrijding

Op de Burgemeester Bruins Slotsingel in Alphen heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een fietser is hierbij zwaargewond geraakt.