Alphen wil meedoen aan proef gereguleerde wietteelt

Alphen aan den Rijn wil pilotgemeente zijn voor een proef met legale wietteelt in grote en middelgrote gemeenten. Burgemeester Liesbeth Spies gaat er achteraan, maar denkt dat de kans om gekozen te worden klein is.

Het nieuwe kabinet wil een proef doen met legale wietteelt om de overlast en criminaliteit te verminderen. GroenLinks, SP en RGL willen dat Alphen aan den Rijn meedoet met deze proef. De motie werd gesteund door PvdA, CDA, Nieuw Elan, D66, BA, Lijst Bontekoe en VVD. ChristenUnie en SGP stemden tegen.

Burgemeester Spies acht de kans klein dat Alphen aan den Rijn gekozen wordt. "Er zijn al meer dan vijftig gemeenten die zich hebben aangemeld en er is maar plaats voor een handvol. We zullen ons echter zeker aanmelden." Spies benadrukte dat een proef voor legale wietteelt zeker niet betekent dat de illegaliteiten rond de handel en het monitoren van de coffeeshops dan verdwijnt of verminderd. "We blijven handhaven zoals wij dat nu ook doen."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Kinderen vandaag 14:40

Inschrijving voor het VakantieSpel opent zaterdag 13 april

Op zaterdag 13 april om 10:00 uur opent de inschrijving voor het VakantieSpel 2024! Dit jaar staat het evenement in het teken van "Lab: de formule voor plezier!" Het VakantieSpel vindt plaats van 19 tot en met 23 augustus.

Advertorial Muziek vandaag 13:23

Concert met Ensemble La Merula en Takeshi Sudo in Oudshoornse Kerk

Op zondagmiddag 14 april 2024, neemt Ensemble La Merula je mee op een betoverende reis naar het Italië van de jaren 1620. Een tijd van grote culturele en artistieke bloei, waarin componisten als Monteverdi, Gabrieli en Frescobaldi de muziekscene domineerden. In de ambiance van de Oudshoornse Kerk brengen zij een prachtig menu van composities uit de 17e eeuw, waarin solo-sonates met begeleidende baspartijen de solo-instrumenten laten 'shinen'.

Sport vandaag 11:39

AZC Synchro schittert op Brussel Open Master 2024

De masters (25+) van de Alphense Zwemclub hebben afgelopen weekend een prachtige prestatie neergezet op de Brussel Open Master 2024 in België. Het team uit Alphen aan den Rijn keerde huiswaarts met een indrukwekkende verzameling internationale medailles, waarbij de meeste uitvoeringen op zaterdag plaatsvonden.

Sport vandaag 10:18

Stevig programma voor Alphense clubs

Het voetbalprogramma ziet er voor zaterdag 13 april voor wat de Alphense clubs betreft als volgt uit: Huizen – ARC; Alphense Boys – HBC; Alphia – VUC; AVV Alphen – Roodenburg.

Advertorial Muziektheater vandaag 09:35

Een onvergetelijke belevenis in Castellum!

Op de fantastische muziek van Tsjaikovski is Het Zwanenmeer een ballet dat je minstens een keer in je leven moet zien. Op dinsdag 16 april kun je de indrukwekkende ensembles, briljante solisten en hartstochtelijke ensceneringen van dichtbij meemaken in Castellum.