Josh Walet

Alphenaar (25) die woning in België beschoot is overgeleverd aan België

In september 2021 arresteerde de politie een Alphenaar vanwege een schietincident in de regio Antwerpen. Vorige week werd de Alphenaar aan België uitgeleverd, woensdag verscheen hij in Antwerpen voor de raadkamer.

Op 7 augustus 2021 vond er een schietincident plaats in de Antwerpse deelgemeente Deurne, waarvoor een 25-jarige Alphenaar werd aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot moord en doodslag, bedreiging van de politie, inbreuken op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. De aanhouding van de Alphenaar voor deze strafbare feiten werd woensdag bevestigd voor de raadkamer in Antwerpen.

Camerabeelden laten zien hoe de Alphenaar naar het huis toeliep en er vervolgens op schoot. Hij sloeg op de vlucht in een auto met een Nederlands kenteken. Met hoge snelheid reed hij in op de politiediensten die hem tegen wilden houden. De Belgische politie zette de achtervolging in nadat de Alphenaar wist te ontkomen, wat later door de Nederlandse politie werd overgenomen.

De verdachte kwam in beeld door alle informatie bij elkaar te verzamelen en aan elkaar te linken. In de vluchtauto, waarvan de kentekenplaat vervalst was, werden het rijbewijs en de identiteitskaart van de 25-jarige verdachte aangetroffen. Vorige week werd de 25-jarige verdachte uitgeleverd aan België.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 vandaag 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Alphens Magazine 2021 vandaag 09:39

(On)bekende Alphenaar Rianne Kompier: "Ik heb mijn zinnen gezet op het WK Freerunnen"

Als je de 20-jarige Rianne Kompier vraagt of zij zichzelf ziet als een bekende Alphenaar, dan zal ze daar ontkennend op antwoorden. Rianne, die tot de vaderlandse top in het freerunnen behoort, heeft met haar sport (in het verleden ook turnen) vaak in kranten en op websites gestaan. “Maar ik denk niet dat mensen mij dan op straat herkennen, dus ik zie mezelf toch meer als een onbekende Alphenaar.” 

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:50

‘Het bunkertje’ onder de Salvatorikerk verdwijnt

We schrijven 1969 als na een innige samenwerking tussen de Hervormde en Alphense kerken onder de Salvatorikerk een jeugdsociëteit genaamd ‘Het Bunkertje’ haar deuren opent. Uitgangspunt was de jeugd vanaf 18 jaar elkaar te laten ontmoeten en ze zodoende weghouden van Café Markx en Midas. 

Coronavirus in Alphen gisteren 15:43

GGD adviseert eerste tweede prik na coronabesmetting, maar waarom?

Het callcenter van de GGD wordt veel gebeld door mensen die corona hebben gehad en één vaccinatie hebben. Zij vragen zich af of zij beter een tweede prik of een boosterprik kunnen halen. “Ons advies is om een tweede prik te halen”, aldus de GGD. Maar waarom is dat?