Pixabay

Alphenaar (46) probeert gestolen spullen te retourneren in supermarkt met valse e-mail

Makkelijk geld verdienen, dacht een 46-jarige Alphenaar. Hij stal iets uit een supermarkt om dat vervolgens met een valse e-mail te retourneren bij de klantenservice. Medewerkers hadden de Alphenaar door.  

“De verdachte nam eerst zonder te betalen een aantal dozen met dure lampen mee uit een supermarkt. Vervolgens leverde hij (bij dezelfde of later een andere winkel) de lampen weer in bij de klantenservice. Daarbij toonde hij een mailtje op zijn telefoon, waaruit zou blijken dat hij de spullen mocht terugbrengen zonder bon. Alleen was dat mailtje vals volgens de winkel”, legt het Openbaar Ministerie (OM) uit.

De situatie die zich voordeed in de supermarkt bleek niet op zichzelf te staan. De 46-jarige Alphenaar probeerde bij meerdere winkels de boel op te lichten. De man werd bij vier winkels weggestuurd, zonder geld. “Bij één winkel lukte het wel om geld ‘terug’ te krijgen, maar niet zonder daarbij eerst flink te dreigen.” Daarbij bleek dat de verdachte een bekende winkeldief is.

ISD-maatregel

Tijdens de zitting gaf de verdachte aan dat hij in sommige gevallen de lampen eerst had gestolen voordat hij ze weer inleverde. “Maar in sommige gevallen bleef hij volhouden dat hij de lampen eerder had gekocht. De officier van justitie geloofde dat niet en vond dat er voldoende bewijs was in alle zaken”, aldus het OM.

Vanwege het gegeven dat de Alphenaar al een bekende winkeldief was en hij hiervoor eerder al een voorwaardelijke ISD-maatregel opgelegd had gekregen, vindt het OM het tijd worden dat de verdachte deze maatregel nu ook daadwerkelijk opgelegd krijgt. De officier van justitie eiste een ISD-maatregel voor de duur van 2 jaar, en daarnaast dat verdachte een eerdere voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand moet uitzitten.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.