Pixabay

Alphenaar (66) voor de rechter voor het mishandelen en misbruiken van zijn stiefkinderen

Een 66-jarige Alphenaar wordt verdacht van structurele mishandeling en misbruik van zijn vijf stiefkinderen. Dit zou zijn gebeurd tussen 2010 en 2020. Dinsdag 29 november moest hij voor de rechter in Alkmaar verschijnen.

De verdachte had in eerste instantie afstand gedaan van het recht om bij zijn zaak te zijn, maar de rechtbank wilde dat hij aanwezig was. De zaak begon afgelopen dinsdag een half uur te laat. De 66-jarige verscheen in de rechtbank op zijn pantoffels. Naar eigen zeggen was hij “herstellende van een verkoudheid, tegen een longontsteking aan”.

De Alphenaar wordt door zijn vijf stiefkinderen beschuldigd van mishandeling en door vier van de vijf ook van seksueel misbruik. De vijf slachtoffers, die alle vijf aangifte deden, kwamen in 2010 bij de verdachte wonen nadat hun moeder een relatie kreeg met de man. Vanaf toen begonnen de mishandelingen en het misbruik.

Mishandeling

Vooral de oudste zou zeer streng gestraft zijn door de 66-jarige. Zo zou de oudste stiefzoon een hele zomervakantie in zijn slaapkamer opgesloten hebben gezeten, waar hij gedwongen werd om zijn behoefte op een pot te doen en niet of nauwelijks te eten hebben gekregen. Ook zou de verdachte de kinderen in de winter, deels naakt, op het balkon hebben gezet.

Seksueel misbruik

De vier jongere kinderen beschuldigen de Alphenaar ook van seksueel misbruik. De kinderen zouden meerdere malen door hun stiefvader misbruikt zijn. Omdat zij een slaapkamer deelden waren zij ook getuige van het misbruik van hun broertje of zusje. Eén van de kinderen was vier jaar oud, toen volgens de kinderen het misbruik begon. De verdachte ontkent dat hij de kinderen seksueel heeft misbruikt.

Tijdens de rechtszaak reageerde de Alphenaar langzaam en moeilijk op de vragen van de rechtbank. Hij zegt zich weinig uit die tijd te kunnen herinneren. Er kon echter niet op neurologisch of psychologisch vlak vastgesteld worden dat de verdachte problemen heeft met zijn geheugen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.