Pixabay

Alphenaar Adekanye moet Eredivisieclub behoeden voor degradatiespook

Alphenaar Bobby Adekanye maakt de overstap naar ADO Den Haag. De 21-jarige buitenspeler komt over van SS Lazio en wordt voor de rest van het seizoen gehuurd door de club uit de hofstad.

Adekanye speelde in de jeugd maar liefst vier jaar voor VV Alphia. Na zijn periode in Alphen aan den Rijn is hij via onder andere Ajax, PSV, Barcelona en Liverpool terechtgekomen bij Lazio Roma. Voor de club uit de Italiaanse hoofdstad maakte hij op 19 september 2019 zijn debuut in een Europa League wedstrijd tegen CFR Cluj. In totaal speelde hij elf keer voor de Romeinen, waarin hij eenmaal trefzeker was.

Het afgelopen halfjaar werd hij door Lazio Roma al verhuurd aan Cádiz FC, dat uitkomt in La Liga. Bij de Spanjaarden kon hij echter geen potten breken. Bij ADO Den Haag wordt de Alphense vleugelflitser de zevende aanwinst in deze transferwindow. Voor de Alphenaar betekent dit dat hij na bijna zes jaar zijn wedstrijden weer gaat spelen in Nederland. Met het aantrekken van Adekanye hopen de Hagenaren handhaving veilig te stellen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!